Реал славио без Роналдовог гола!

После два узастопна пораза, у Примери и Купу краља, све што је требало фудбалерима Реал Мадрида јесте утакмица код куће (прва после месец дана) и противник попут Еспањола.

Фудбал 10.01.2015 | 20:40
Реал славио без Роналдовог гола!

Каталонци су били равноправан ривал у првих десет минута игре на "Сантијаго Бернабеу", а онда је шампион Европе узео лопту и уписао нову, убедљиву победу за одбрану првог места на табели - 3:0 (2:0).

Голове у утакмици 18. кола Ла Лиге постигли су Џејмс Родригез (12), Гарет Бејл (28) и Наћо (77), што значи да тек други пут ове сезоне, у 17 мечева (Реал има једну утакмицу мање од конкуренције због ФИФА светског првенства), Кристијано Роналдо није постигао погодак!

Али, јесте асистирао, баш као и у мечу 13. кола са Малагом (1:2), када је наместио оба гола саиграчима за тешко извојевану победу. Другим речима, Роналдо у Примери ове сезоне нема наступ без гола (26) или асистенције (12). Он је лидер шпанског првенства у обе категорије, што је незапамћен случај!

Ове суботе поподне наместио је погодак Родригезу за 1:0, после чега је Бејл постигао диван гол из слободног ударца, своје осми у Примери, а 11. у сезони (уз пет асистенција), тек да мало утиша критичаре, који константно најављују његов одлазак из Мадрида.

Реал сада, са утакмицом мање, има 42 бода и чека дерби између Барселоне и Атлетико Мадрида, клубова који у 18 коло улазе поравнати са по 38 бодова. Тај сусрет на "Камп Ноу" заказан је за недељу у 21 час, а нема сумње да ће Карло Анћелоти и његова екипа навијати за - реми.

У претходних осам дана, Реал је изгубио у Валенсији (2:1), а потом и у градском дербију, од Атлетика (2:0) у првој утакмици осмине финала Купа. Пре тога, првак Европе и лидер Примере имао је 22 узастопне победе у свим такмичењима.

РЕЗУЛТАТИ 18. КОЛА:

Реал Мадрид - Еспањол 3:0 (2:0)
/Родригез 12, Бејл 28, Начо 76/

Малага - Виљареал
Селта - Валенсија
Еибар - Хетафе

У недељу:

Алмерија - Севиља
Атлетик Билбао - Елче
Гранада - Сосиједад
Барселона - Атлетико Мадрид

У понедељак:

Рајо Ваљекано - Кордоба

Одиграно у петак:

Леванте - Депортиво 0:0

ТАБЕЛА: Реал Мадрид 42, Барселона, Атлетико Мадрид 38, Валенсија 34, Севиља 33, Виљареал 31, Малага 30, Еибар 23, итд.

Коментари / 0

Оставите коментар