Real slavio bez Ronaldovog gola!

Posle dva uzastopna poraza, u Primeri i Kupu kralja, sve što je trebalo fudbalerima Real Madrida jeste utakmica kod kuće (prva posle mesec dana) i protivnik poput Espanjola.

Fudbal 10.01.2015 | 20:40
Real slavio bez Ronaldovog gola!

Katalonci su bili ravnopravan rival u prvih deset minuta igre na "Santijago Bernabeu", a onda je šampion Evrope uzeo loptu i upisao novu, ubedljivu pobedu za odbranu prvog mesta na tabeli - 3:0 (2:0).

Golove u utakmici 18. kola La Lige postigli su Džejms Rodrigez (12), Garet Bejl (28) i Naćo (77), što znači da tek drugi put ove sezone, u 17 mečeva (Real ima jednu utakmicu manje od konkurencije zbog FIFA svetskog prvenstva), Kristijano Ronaldo nije postigao pogodak!

Ali, jeste asistirao, baš kao i u meču 13. kola sa Malagom (1:2), kada je namestio oba gola saigračima za teško izvojevanu pobedu. Drugim rečima, Ronaldo u Primeri ove sezone nema nastup bez gola (26) ili asistencije (12). On je lider španskog prvenstva u obe kategorije, što je nezapamćen slučaj!

Ove subote popodne namestio je pogodak Rodrigezu za 1:0, posle čega je Bejl postigao divan gol iz slobodnog udarca, svoje osmi u Primeri, a 11. u sezoni (uz pet asistencija), tek da malo utiša kritičare, koji konstantno najavljuju njegov odlazak iz Madrida.

Real sada, sa utakmicom manje, ima 42 boda i čeka derbi između Barselone i Atletiko Madrida, klubova koji u 18 kolo ulaze poravnati sa po 38 bodova. Taj susret na "Kamp Nou" zakazan je za nedelju u 21 čas, a nema sumnje da će Karlo Anćeloti i njegova ekipa navijati za - remi.

U prethodnih osam dana, Real je izgubio u Valensiji (2:1), a potom i u gradskom derbiju, od Atletika (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Kupa. Pre toga, prvak Evrope i lider Primere imao je 22 uzastopne pobede u svim takmičenjima.

REZULTATI 18. KOLA:

Real Madrid - Espanjol 3:0 (2:0)
/Rodrigez 12, Bejl 28, Načo 76/

Malaga - Viljareal
Selta - Valensija
Eibar - Hetafe

U nedelju:

Almerija - Sevilja
Atletik Bilbao - Elče
Granada - Sosijedad
Barselona - Atletiko Madrid

U ponedeljak:

Rajo Valjekano - Kordoba

Odigrano u petak:

Levante - Deportivo 0:0

TABELA: Real Madrid 42, Barselona, Atletiko Madrid 38, Valensija 34, Sevilja 33, Viljareal 31, Malaga 30, Eibar 23, itd.

Komentari / 0

Ostavite komentar