Уплатио јој допуну, па је убио

Злочин који је у понедељак у пословној зони Спортско-рекреационог центра "Џунгла" починио Мухамед Хаџикадунић (35) из Добоја, када је бомбом разнео фризерку Зорицу Кнежевић (47), по свему судећи, могао је бити спречен.

Република Српска 10.01.2015 | 16:50
Уплатио јој допуну, па је убио

Према прикупљеним подацима у истрази, несрећна жена је пре злочина у шест наврата позивала полицију тражећи заштиту од љубоморног момка, с којим је три последња месеца безуспешно покушавала да прекине везу.

- Он није дозваљавао да се она удаљи од њега, вероватно сматрајући да му је дужник јер ју је у мајским поплавама спасао из воде у њеном фризерају. Опседао ју је и буквално је малтретирао, а она је то пријављивала полицији. Знам да су само једном изашли по пријави када је лупао на њена врата тражећи да му отвори и пусти га унутра. Тада су разговарали с њим и наредили му да се удаљи - прича нам комшиница убијене, чији је идентитет познат редакцији.

Према њеним тврдњама, Зорица јој се вече пре убиства поверила да јој је убица допунио кредит за телефон са пет марака, сугеришући јој да га искористи и опрости се порукама са особома које јој нешто значе у животу, најавивши да ће већ сутрадан учинити нешто, како је рекао, што ни у сну не очекује.

И заиста, своју најаву је остварио дошавши у њен фризерски салон"Зока" са бомбом у руци. Покушала је Зорица да побегне, али је само стигла до суседног локала, где је, јурећи за њом, Хаџикадунић загрливши је активирао бомбу. Жена је преминула на месту догађаја, а он је са тешким повредама пребачен у добојску Општу болници, где је хируршки збринут.

У овом случају, као и у већини злочина из страсти, по свему судећи, реч је о патолошкој љубомори. Убица је од жртве млађи 12 година, а према незваничним информацијама, реч је о особи са досијеом у полицији и бившем наркоману.

Очигледно је да су овде заказали и надлежни органи, почевши од полиције, која се правдала да не може да интервенише и спречи испаде сада убице док не почини неко законом кажњиво дело. Зорица Кнежевић је имала малолетну кћерку, која је остала без хранитеља и заштите.

СРЦ "Џунгла" је на лошем гласу у Добоју због неретких рација и проналажења дроге код посетилаца дискотеке у њеном подземном простору и других инцидентних ситуација због којих је често интервенисала полиција.

У овом комплексу пре непуне две године мртва у изнајмљеној соби пронађена је и локална мисица, а да парадокс буде већи, само пар месеци раније у својој канцеларији брутално је убијен и власник СРЦ Драго Ђурић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ФБИ

10.01.2015 16:51

Чиста лаж и манипулација полиција може да дјелује по сазнању о покушају кривичних дела довољно је да усмено због хитности обавијести дежурног тузиоци!Али пропуста је много и неодговорности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

10.01.2015 17:03

Саучешће породици настрадале,остало без коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛУПАНЕ

10.01.2015 17:10

Како се могло спрецити. И они сто су погинули "тамо", да нису исли сигурно неби погинули. Смијесно.

ОДГОВОРИТЕ