Uplatio joj dopunu, pa je ubio

Zločin koji je u ponedeljak u poslovnoj zoni Sportsko-rekreacionog centra "Džungla" počinio Muhamed Hadžikadunić (35) iz Doboja, kada je bombom razneo frizerku Zoricu Knežević (47), po svemu sudeći, mogao je biti sprečen.

Republika Srpska 10.01.2015 | 16:50
Uplatio joj dopunu, pa je ubio

Prema prikupljenim podacima u istrazi, nesrećna žena je pre zločina u šest navrata pozivala policiju tražeći zaštitu od ljubomornog momka, s kojim je tri poslednja meseca bezuspešno pokušavala da prekine vezu.

- On nije dozvaljavao da se ona udalji od njega, verovatno smatrajući da mu je dužnik jer ju je u majskim poplavama spasao iz vode u njenom frizeraju. Opsedao ju je i bukvalno je maltretirao, a ona je to prijavljivala policiji. Znam da su samo jednom izašli po prijavi kada je lupao na njena vrata tražeći da mu otvori i pusti ga unutra. Tada su razgovarali s njim i naredili mu da se udalji - priča nam komšinica ubijene, čiji je identitet poznat redakciji.

Prema njenim tvrdnjama, Zorica joj se veče pre ubistva poverila da joj je ubica dopunio kredit za telefon sa pet maraka, sugerišući joj da ga iskoristi i oprosti se porukama sa osoboma koje joj nešto znače u životu, najavivši da će već sutradan učiniti nešto, kako je rekao, što ni u snu ne očekuje.

I zaista, svoju najavu je ostvario došavši u njen frizerski salon"Zoka" sa bombom u ruci. Pokušala je Zorica da pobegne, ali je samo stigla do susednog lokala, gde je, jureći za njom, Hadžikadunić zagrlivši je aktivirao bombu. Žena je preminula na mestu događaja, a on je sa teškim povredama prebačen u dobojsku Opštu bolnici, gde je hirurški zbrinut.

U ovom slučaju, kao i u većini zločina iz strasti, po svemu sudeći, reč je o patološkoj ljubomori. Ubica je od žrtve mlađi 12 godina, a prema nezvaničnim informacijama, reč je o osobi sa dosijeom u policiji i bivšem narkomanu.

Očigledno je da su ovde zakazali i nadležni organi, počevši od policije, koja se pravdala da ne može da interveniše i spreči ispade sada ubice dok ne počini neko zakonom kažnjivo delo. Zorica Knežević je imala maloletnu kćerku, koja je ostala bez hranitelja i zaštite.

SRC "Džungla" je na lošem glasu u Doboju zbog neretkih racija i pronalaženja droge kod posetilaca diskoteke u njenom podzemnom prostoru i drugih incidentnih situacija zbog kojih je često intervenisala policija.

U ovom kompleksu pre nepune dve godine mrtva u iznajmljenoj sobi pronađena je i lokalna misica, a da paradoks bude veći, samo par meseci ranije u svojoj kancelariji brutalno je ubijen i vlasnik SRC Drago Đurić.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

FBI

10.01.2015 16:51

Čista laž i manipulacija policija može da djeluje po saznanju o pokušaju krivičnih dela dovoljno je da usmeno zbog hitnosti obavijesti dežurnog tuzioci!Ali propusta je mnogo i neodgovornosti!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

10.01.2015 17:03

Saučešće porodici nastradale,ostalo bez komentara.

ODGOVORITE
Name

GLUPANE

10.01.2015 17:10

Kako se moglo spreciti. I oni sto su poginuli "tamo", da nisu isli sigurno nebi poginuli. Smijesno.

ODGOVORITE