Одузети фалсификати “Раy Бан” наочара

Службеници Управе за индиректно опорезивање у Сарајеву су привремено одузели 26.400 комада сунчаних наочара, јер је откривено да се ради о фалсификатима познате свјетске марке наочара “Раy Бан”.

Босна и Херцеговина 10.01.2015 | 17:40
Одузети фалсификати “Раy Бан” наочара

- С обзиром да се цијена сунчаних наочара поменутог произвођача у БиХ креће од око 300 КМ по комаду, процјењује се да укупна тржишна вриједност одузетих фалсификованих наочара износи приближно осам милиона КМ - саопштено је из УИО БиХ.

Појашњава се да су, детаљним прегледом пошиљке из Кине, која се налази привремено смјештена у јавно царинско складиште у Сарајеву, службеници Управе за индиректно опорезивање открили повреду прописа везаних за интелектуално власништво.

Детаљним прегледом пошиљке службеници Управе посумњали су да се ради о фалсификованим сунчаним наочарима познатог свјетског произвођача.

О свему је обавјештен овлаштени представник носиоца права индустријског власништва, који је потврдио да се ради о кривотвореној роби и који ће даље предузимати мјере из своје надлежности.

Предметна роба је била намијењена за једног увозника из Градачца, а њено коначно царињење је требало бити у Царинској испостави Сарајево.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Свинга

10.01.2015 17:04

И ПАНТЕЛИЈА ЈЕ ФАЛСИФИКАТ ПА ШТА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јефтиније и то за све

10.01.2015 19:08

Легално и доступно. Видјети на Фацебоок под фавоптик де. Ја сам тати купила наоцаре од њих и то с диопртијом. Све скупа 300км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

10.01.2015 19:13

Кад ли це у продаји бит и гдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

10.01.2015 19:32

Лопови као одузели фалцификат а вамо це пола подијелити својој родбини и остатак продати ко вас незна лопови најгоре дрзаве на балкану.

ОДГОВОРИТЕ