Oduzeti falsifikati “Ray Ban” naočara

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Sarajevu su privremeno oduzeli 26.400 komada sunčanih naočara, jer je otkriveno da se radi o falsifikatima poznate svjetske marke naočara “Ray Ban”.

Bosna i Hercegovina 10.01.2015 | 17:40
Oduzeti falsifikati “Ray Ban” naočara

- S obzirom da se cijena sunčanih naočara pomenutog proizvođača u BiH kreće od oko 300 KM po komadu, procjenjuje se da ukupna tržišna vrijednost oduzetih falsifikovanih naočara iznosi približno osam miliona KM - saopšteno je iz UIO BiH.

Pojašnjava se da su, detaljnim pregledom pošiljke iz Kine, koja se nalazi privremeno smještena u javno carinsko skladište u Sarajevu, službenici Uprave za indirektno oporezivanje otkrili povredu propisa vezanih za intelektualno vlasništvo.

Detaljnim pregledom pošiljke službenici Uprave posumnjali su da se radi o falsifikovanim sunčanim naočarima poznatog svjetskog proizvođača.

O svemu je obavješten ovlašteni predstavnik nosioca prava industrijskog vlasništva, koji je potvrdio da se radi o krivotvorenoj robi i koji će dalje preduzimati mjere iz svoje nadležnosti.

Predmetna roba je bila namijenjena za jednog uvoznika iz Gradačca, a njeno konačno carinjenje je trebalo biti u Carinskoj ispostavi Sarajevo.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Svinga

10.01.2015 17:04

I PANTELIJA JE FALSIFIKAT PA ŠTA?

ODGOVORITE
Name

Jeftinije i to za sve

10.01.2015 19:08

Legalno i dostupno. Vidjeti na Facebook pod favoptik de. Ja sam tati kupila naocare od njih i to s dioprtijom. Sve skupa 300km.

ODGOVORITE
Name

aco

10.01.2015 19:13

Kad li ce u prodaji bit i gdje?

ODGOVORITE
Name

pravda

10.01.2015 19:32

Lopovi kao oduzeli falcifikat a vamo ce pola podijeliti svojoj rodbini i ostatak prodati ko vas nezna lopovi najgore drzave na balkanu.

ODGOVORITE