Масакр у Нигерији, 2.000 мртвих

Око 2.000 људи убијено је у масакру који су починили припадници исламистичке организације Боко Харам у Нигерији.

Свијет 10.01.2015 | 12:55
Масакр у Нигерији, 2.000 мртвих

У саопштењу организације Амнести интернешнал наводи се да је ово најсмртоноснији напад у историји те терористичке организације, а догодио се у граду Бага, који се налази недалеко од границе са Чадом.

Континуирани напади џихадиста трајали су од среде до петка, а један од локалних званичника Баба Аба Хасан истакао је да су жртве углавном деца, жене и старије особе, које нису успеле да побегну пред налетом екстремиста.

“Покољ који су починили терористи Боко Харама је незамислив. Одустали смо од пребројавања мртвих. Нико то не може да учини. Има много тешко рањених, који су до сада вероватно преминули“, рекао је Мухамед Аба Гава, портпарол цивилне одбране.

Организација Амнести интернешнал је издала саопштење у којем наводи да је према првим извештајима погинуло 2.000 људи.

“Ако је тај број тачан, то значи да је терор Боко Харама поптуно ескалирао“, сматра Данијел Ејр, истраживаћ АИ за Нигерију.

Овај напад догодио се пет недеља пре најављеног одржавања председничких избора у Нигерији, а три североисточне државе затражиле од власти да појачају присуство војске.

Највећи злочин који су претходно починили припадници Боко Харама догодио се 14. марта 2014. године, када је убијено више од 600 људи.

Боко Харам прети да прошири своју терористичку активност, у снимку објављеном прошле недеље најавили су акције у Камеруну.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мд

10.01.2015 14:40

Па све су то америцки борци за слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

10.01.2015 14:52

Где сте сад бре борци за људска права, НАТО и остали белосветски олос. Сто сад не скоци цитав свет као јуце !!!! Нема нафте, гаса капитала. Мајко мила куда бре иде овај свет јадна диротиња свако се на њу истреса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

10.01.2015 16:29

Па познато је да САД доносе "слободу" широм света. После проливене (не њихове) крви долази ГМ храна лијекови (сида, ебола) Чак ни УН нису више оно што су биле. НАЖАЛОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Мд

10.01.2015 20:49

За нафту !!!

ОДГОВОРИТЕ