Отказ за "одмор" од 24 године

А.К. Верм, који није долазио на посао читаве 24 године - отпуштен је. Отказ му је уручила Влада у Индији, преносе светски медији.

Свијет 10.01.2015 | 12:21
Отказ за "одмор" од 24 године

Верма који је радио као инжењер у одељењу за јавне радове, отпуштен је пошто се последњи пут појавио на послу у децембру 1990. године.

Ово је било превише чак и за услове у Индији, где се државни посао сматра доживотним.

“Верма је претерао. Стално је тражио продужење одсуства, што му није одобрено, и одбијао је налоге да се појави на послу”, саопштила је тамошња влада.

Истрагом је утврђено да је индијац Верма крив за “намеран изостанак са посла” још од 1992. године. Биле су потребне додатне 22 године и интервенције министра у влади да му се уручи отказ.

Иначе, индијски закони о раду доста отежавају отпуштање радника, осим када су у питању криминалне радње. Можда је случај Верме који је добио отказ након што није долазио на посао 24 године, доказ да се Индија коначно ухватила у коштац са бирократама који избегавају канцеларије.

Премијер Индије Нарендра Моди каже да је био шокиран понашањем бирократа када је дошао на власт прошле године, као и да ће радити на томе да се стање поправи.

У Раџастану и Мађи Прадеш на пример, недавно је измењен закон по коме се особље сада лакше отпушта и запошљава.

У Њу Делхију радници у државној служби морају да остављају отиске прстију на скенеру по доласку на како би се стало на пут “бежању” с посла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар