Е, мој Рахиме, гдје ти је младост?!

Стерлинг у сред сезоне отишао на одмор! Роџерс каже да се преморио! 

Фудбал 10.01.2015 | 17:20
Е, мој Рахиме, гдје ти је младост?!

Ливерпул тумара од немила до недрага и питање је да ли ће успети преко Премијер лиге да се докопа места које води у Европу, а за то време се његов најбољи нападач брчка на мору. Тренер Брендан Роџерс послао је Рахима Старлинга (20) на одмор и ослободио га обавеза у два везана меча. Каже, преморио се, па је мора да предахе, а репрезентативац Енглеске, иначе пореклом из Јамајке, великодушно је прихватио тај поклон и запутио се у Кингстон, уз обавезу да се са Кариба врати тек половином наредне седмице, како би се спремио за дуел са Астон Вилом у Бирмингему.

У међувремену је пропустио гостовање АФЦ Вимблдону у ФА купу, неће га бити и на сусрету против Сандерленда и то баш у данима кад управа клуба размишља да ли да удовољи његовој жељи да добије 100.000 фунти недељне плате за још пет година верности клубу са Енфилда.
„Моја намера је била да одморимо Рахима у овом периоду сезоне. Било је само важно да одаберемо прави тренутак. Стерлинг се доказао у најзахтевнијој лиги света, један је од најбољих играча у првенству, али је доста минута провео на терену, а пошто је млад, морамо да пазимо на њега. Добро ће му доћи да се мало одмори и напуни батерије, јер је први део сезоне био је напоран. А то се неће одразити на њега, јер ће бити спреман за наставак сезоне“, сматра Брендан Роџерс.

Иначе, Рахим Стерлинг је стварно најоптерећенији фудбалер Ливерпула ове сезоне, на терену је провео 2388 минута, више од голмана Симона Мињолеа (2354), заменика капитена Џордана Хендерсона (2332), вође тима легендарног Стивена Џерарда (2218), затим Мартина Шкртела (2160) и Феилипеа Кутиња (1712).

Коментари / 0

Оставите коментар