E, moj Rahime, gdje ti je mladost?!

Sterling u sred sezone otišao na odmor! Rodžers kaže da se premorio! 

Fudbal 10.01.2015 | 17:20
E, moj Rahime, gdje ti je mladost?!

Liverpul tumara od nemila do nedraga i pitanje je da li će uspeti preko Premijer lige da se dokopa mesta koje vodi u Evropu, a za to vreme se njegov najbolji napadač brčka na moru. Trener Brendan Rodžers poslao je Rahima Starlinga (20) na odmor i oslobodio ga obaveza u dva vezana meča. Kaže, premorio se, pa je mora da predahe, a reprezentativac Engleske, inače poreklom iz Jamajke, velikodušno je prihvatio taj poklon i zaputio se u Kingston, uz obavezu da se sa Kariba vrati tek polovinom naredne sedmice, kako bi se spremio za duel sa Aston Vilom u Birmingemu.

U međuvremenu je propustio gostovanje AFC Vimbldonu u FA kupu, neće ga biti i na susretu protiv Sanderlenda i to baš u danima kad uprava kluba razmišlja da li da udovolji njegovoj želji da dobije 100.000 funti nedeljne plate za još pet godina vernosti klubu sa Enfilda.
„Moja namera je bila da odmorimo Rahima u ovom periodu sezone. Bilo je samo važno da odaberemo pravi trenutak. Sterling se dokazao u najzahtevnijoj ligi sveta, jedan je od najboljih igrača u prvenstvu, ali je dosta minuta proveo na terenu, a pošto je mlad, moramo da pazimo na njega. Dobro će mu doći da se malo odmori i napuni baterije, jer je prvi deo sezone bio je naporan. A to se neće odraziti na njega, jer će biti spreman za nastavak sezone“, smatra Brendan Rodžers.

Inače, Rahim Sterling je stvarno najopterećeniji fudbaler Liverpula ove sezone, na terenu je proveo 2388 minuta, više od golmana Simona Minjolea (2354), zamenika kapitena Džordana Hendersona (2332), vođe tima legendarnog Stivena Džerarda (2218), zatim Martina Škrtela (2160) i Feilipea Kutinja (1712).

Komentari / 0

Ostavite komentar