Рим страхује од градског дербија!

Полиција у страху да би на утакмици између Роме и Лација могло да дође до инцидената због масакра који се догодио у редакцији сатиричног листа "Шарли Ебдо" у Паризу.

Фудбал 10.01.2015 | 14:20
Рим страхује од градског дербија!

На дерби утакмици 18. кола италијанске фудбалске Серије А између Роме и Лација биће забрањено истицање антиисламских транспарената, преноси Еуроспорт писање италијанских медија.

Наводи се да је после терористичког напада на редакцију сатиричног листа "Шарли Ебдо" у Паризу, у којем је у среду убијено 12 особа, управа италијанске престонице предузела опсежне мере безбедности у настојању да спречи евентуалне инциденте на утакмици.

Такође је одлучено да "дерби Рима", којег традиционално обележавају "варнице" између навијача два популарна клуба, осигурава 1.200 припадника полиције.

У ишчекивању утакмице, која је од великог значаја за обе екипе, на Олимпијском стадиону забрањено је истицање транспарената с било каквим политичким садржајем.

Дерби сусрет између Роме и Лација на програму је у недељу од 15 сати.

На табели Серије А Рома је тренутно другопласирана са бодом заостатка за водећим шампионом Јувентусом, док се Лацио бори да задржи трећу позицију која води у квалификације за Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар