Нојер ни Нијемцима није најбољи!

На питање тамошњег савеза: "Ко је најбољи немачки фудбалер?", тачно 36.810 анкетираних гласало је за голмана Бајерна. Тонију Кросу, победнику анкете, глас је дало 222.485 навијача!

Фудбал 09.01.2015 | 23:40
Нојер ни Нијемцима није најбољи!

Немачки навијачи уживали су 2014, години у којој је њихова репрезентација четврти пут постала шампион света. На почетку 2015, традиционално су у организацији фудбалског савеза бирали најбољег фудбалера своје земље.

Можда изненађујуће, нису одабрали Мануела Нојера!

Званично најбољи голман на свету у најужем је избору за ФИФА Златну лопту, а председник УЕФА Мишел Платини јавно је рекао да је чувар мреже заслужио то признање више од Кристијана Роналда или Лионела Месија.

Међутим, према мишљењу немачких навијача, најбољи играч "панцера" у 2014. био је Тони Крос!

Креативни везиста играо је целе године у великом стилу, а памтиће је по освајању титуле са Бајерном, подизању "Златне богиње" и преласку у Реал.

"Много ми значи то што сам изабран за најбољег немачког играча у години освајања Светског првенства у Бразилу. Значи ми то, јер су ме бирали навијачи из целог света. Заправо, нисам велики љубитељ индивидуалних награда, јер у овом спорту можемо да побеђујемо само као тим. Зато бих хтео да захвалим целој екипи што је радила тако супериорно прошле године"

"2014. памтићу као најбољу у каријери. Освојио сам дуплу круну са Бајерном, као и Мундијал, а онда сам прешао у Реал и освојио Суперкуп Европе и ФИФА Светско првенство за клубове. Признање за најбољег немачког играча у години освајања титуле шампиона света круна је свих успеха, рекао је фудбалер Реала.

Претходне три године ту ласкаву награду добијао је Месут Озил.

Како су навијачи гласали?

Укупно је у анкети учествовало 555.272 гласача.

У најужој конкуренцији била су тројица играча: Тони Крос освојио је признање и 40,6 одсто гласова (225.485), Мирослав Клосе 38,7 (215.133), а Мануел Нојер само 6,6 одсто (36.810).

Коментари / 0

Оставите коментар