Nojer ni Nijemcima nije najbolji!

Na pitanje tamošnjeg saveza: "Ko je najbolji nemački fudbaler?", tačno 36.810 anketiranih glasalo je za golmana Bajerna. Toniju Krosu, pobedniku ankete, glas je dalo 222.485 navijača!

Fudbal 09.01.2015 | 23:40
Nojer ni Nijemcima nije najbolji!

Nemački navijači uživali su 2014, godini u kojoj je njihova reprezentacija četvrti put postala šampion sveta. Na početku 2015, tradicionalno su u organizaciji fudbalskog saveza birali najboljeg fudbalera svoje zemlje.

Možda iznenađujuće, nisu odabrali Manuela Nojera!

Zvanično najbolji golman na svetu u najužem je izboru za FIFA Zlatnu loptu, a predsednik UEFA Mišel Platini javno je rekao da je čuvar mreže zaslužio to priznanje više od Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija.

Međutim, prema mišljenju nemačkih navijača, najbolji igrač "pancera" u 2014. bio je Toni Kros!

Kreativni vezista igrao je cele godine u velikom stilu, a pamtiće je po osvajanju titule sa Bajernom, podizanju "Zlatne boginje" i prelasku u Real.

"Mnogo mi znači to što sam izabran za najboljeg nemačkog igrača u godini osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu. Znači mi to, jer su me birali navijači iz celog sveta. Zapravo, nisam veliki ljubitelj individualnih nagrada, jer u ovom sportu možemo da pobeđujemo samo kao tim. Zato bih hteo da zahvalim celoj ekipi što je radila tako superiorno prošle godine"

"2014. pamtiću kao najbolju u karijeri. Osvojio sam duplu krunu sa Bajernom, kao i Mundijal, a onda sam prešao u Real i osvojio Superkup Evrope i FIFA Svetsko prvenstvo za klubove. Priznanje za najboljeg nemačkog igrača u godini osvajanja titule šampiona sveta kruna je svih uspeha, rekao je fudbaler Reala.

Prethodne tri godine tu laskavu nagradu dobijao je Mesut Ozil.

Kako su navijači glasali?

Ukupno je u anketi učestvovalo 555.272 glasača.

U najužoj konkurenciji bila su trojica igrača: Toni Kros osvojio je priznanje i 40,6 odsto glasova (225.485), Miroslav Klose 38,7 (215.133), a Manuel Nojer samo 6,6 odsto (36.810).

Komentari / 0

Ostavite komentar