Ово ће бити Самп на атомски погон!

Клуб из Ђенове у истом дану издвојио 20.000.000 евра за Аргентинца Кореу и Луиса Муријела, председник Фереро распалио машу навијача.

Фудбал 09.01.2015 | 23:00
Ово ће бити Самп на атомски погон!

Отишао је Маноло Габијандини - стигле су две „атомске бомбе“. Ако се Интер истакао довођењем Џерадана Ђаћирија и Лукаса Подолског на позајмице, онда је Сампдорија стала уз раме великану уз Милана и слободно се може констатовати направила најбоље потезе у досадашњем току прелазног рока у Италији. Ђеновљани су продали најбољег играча у Наполи за 13.000.000 евра, али су зато у истом дану, за само неколико сати, завршили два велика трансфера. На стадион „Луиђи Ферарис“ стигли су Луис Муријел из Удинезеа и Хоакин Корена из аргентинског Естудијантеса, као најава јуриша на европску сцену. Можда чак и на место које води у Лигу шампиона.

За трансфер Корее Сампдорија је платила 8.000.000 милиона евра и добила играча који је био један од ослонаца игре Естудијантеса. Реч је о фудбалеру који се најбоље сналази на позицији офанзивног везисте, прошао је школу Ривер Плате, али никад није добио прилику да се докаже у великану из Буенос Аријеса. Изабрао је дрес Естудијантеса, где - интересантно - у фотељи председника седи Хуан Себастијан Верон, који је 1995. баш из тог клуба стигао у Самподрију. Каква симболика.

Мада је постигао само три гола на 53 утакмице за Студентер, кажу да Кореу одлукује снажан шут.

Аргентинац је потписао је уговор до 2019. године и носиће дрес број осам, а још се мастило на његовом уговору није осушило, а навијачи Самдорије пали су у транс. У Ђенову је стигао Луис Муруијел.

Сјајни колумбијски шпиц је после неколико дана преговора и ценкања са управом Удинезеа коначно променио клуб. И то тако што је Сампдорија пристала да за Зебрама плати све одједном. Без икаквих процената или бонуса. Мада је првобитна цена била 15.000.000 (12.000.000 одмах, а 3.000.000 у зависности од броја утакмица и голова), председник Сампорије Масимо Фереро се договорио са газдом црно-белих Виторијом Поцом да на његов рачун одмах пребаци тражену суму на име обештећења и тако ангажује фудбалера који је не тако давно (2012) проблашен за најбољег младог играча Серије А (заједно са Стефаном Ел Шаравијем).

Муријел је шетао од немила до недрага, одлазио на позајмицу у Грануду, па се враћао у Удинезе, али је поред Антонија Ди Наталеа стасао у једног од опаснијих полушпицева италијанске лиге. Стручњаци сматрају да ће ће, уколико га заобиђу повреде, коначно показати пун потенцијал.

А оно најбоље тек следи: контроверзни газда Масимо Фереро најављује да би Синиша Михајловић на поклон могао да добије и - Самјуела Етоа! Доскорашњи камерунски репрезентативац није се снашао у Евертону, са којим има уговор до краја сезоне и без обзира што ће у марту прославити 34. рођендан на Чизми га цене, сећајући се његових партија за Интер (53 гола и 22 асистенције на 101 утакмици), са којим је освојио Лигу шампиона.
„Довео бих Етоа и са њим би наша екипа постизала доста голова. Напред, Самп“, распалио је машту навијачима Фереро објавом на Твитеру.

А ако и то обећање испуни онда ни Лига шампиона није далеко.

Коментари / 0

Оставите коментар