Ovo će biti Samp na atomski pogon!

Klub iz Đenove u istom danu izdvojio 20.000.000 evra za Argentinca Koreu i Luisa Murijela, predsednik Ferero raspalio mašu navijača.

Fudbal 09.01.2015 | 23:00
Ovo će biti Samp na atomski pogon!

Otišao je Manolo Gabijandini - stigle su dve „atomske bombe“. Ako se Inter istakao dovođenjem Džeradana Đaćirija i Lukasa Podolskog na pozajmice, onda je Sampdorija stala uz rame velikanu uz Milana i slobodno se može konstatovati napravila najbolje poteze u dosadašnjem toku prelaznog roka u Italiji. Đenovljani su prodali najboljeg igrača u Napoli za 13.000.000 evra, ali su zato u istom danu, za samo nekoliko sati, završili dva velika transfera. Na stadion „Luiđi Feraris“ stigli su Luis Murijel iz Udinezea i Hoakin Korena iz argentinskog Estudijantesa, kao najava juriša na evropsku scenu. Možda čak i na mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Za transfer Koree Sampdorija je platila 8.000.000 miliona evra i dobila igrača koji je bio jedan od oslonaca igre Estudijantesa. Reč je o fudbaleru koji se najbolje snalazi na poziciji ofanzivnog veziste, prošao je školu River Plate, ali nikad nije dobio priliku da se dokaže u velikanu iz Buenos Arijesa. Izabrao je dres Estudijantesa, gde - interesantno - u fotelji predsednika sedi Huan Sebastijan Veron, koji je 1995. baš iz tog kluba stigao u Sampodriju. Kakva simbolika.

Mada je postigao samo tri gola na 53 utakmice za Studenter, kažu da Koreu odlukuje snažan šut.

Argentinac je potpisao je ugovor do 2019. godine i nosiće dres broj osam, a još se mastilo na njegovom ugovoru nije osušilo, a navijači Samdorije pali su u trans. U Đenovu je stigao Luis Muruijel.

Sjajni kolumbijski špic je posle nekoliko dana pregovora i cenkanja sa upravom Udinezea konačno promenio klub. I to tako što je Sampdorija pristala da za Zebrama plati sve odjednom. Bez ikakvih procenata ili bonusa. Mada je prvobitna cena bila 15.000.000 (12.000.000 odmah, a 3.000.000 u zavisnosti od broja utakmica i golova), predsednik Samporije Masimo Ferero se dogovorio sa gazdom crno-belih Vitorijom Pocom da na njegov račun odmah prebaci traženu sumu na ime obeštećenja i tako angažuje fudbalera koji je ne tako davno (2012) problašen za najboljeg mladog igrača Serije A (zajedno sa Stefanom El Šaravijem).

Murijel je šetao od nemila do nedraga, odlazio na pozajmicu u Granudu, pa se vraćao u Udineze, ali je pored Antonija Di Natalea stasao u jednog od opasnijih polušpiceva italijanske lige. Stručnjaci smatraju da će će, ukoliko ga zaobiđu povrede, konačno pokazati pun potencijal.

A ono najbolje tek sledi: kontroverzni gazda Masimo Ferero najavljuje da bi Siniša Mihajlović na poklon mogao da dobije i - Samjuela Etoa! Doskorašnji kamerunski reprezentativac nije se snašao u Evertonu, sa kojim ima ugovor do kraja sezone i bez obzira što će u martu proslaviti 34. rođendan na Čizmi ga cene, sećajući se njegovih partija za Inter (53 gola i 22 asistencije na 101 utakmici), sa kojim je osvojio Ligu šampiona.
„Doveo bih Etoa i sa njim bi naša ekipa postizala dosta golova. Napred, Samp“, raspalio je maštu navijačima Ferero objavom na Tviteru.

A ako i to obećanje ispuni onda ni Liga šampiona nije daleko.

Komentari / 0

Ostavite komentar