Најбољи тим 2014. - навијачи знају зашто!

Доминација Бавараца, Реала и Кристијана Роналда! Очекивано, али да ли је било места за Косту, Милера, Родригеза?

Фудбал 09.01.2015 | 21:00
Најбољи тим 2014. - навијачи знају зашто!

Доминација Бајерна, Реала и Кристијана Роналда. Чак четворица фудбалер гиганта из Минхена и тројица из краљевског клуба нашла су се у најбољем тиму Европе за 2014. годину на основу гласова посетилаца сајта УЕФА, који су, кад се посматра појединачно, највише веровали асу Реал Мадирда и португалске репрезентације, њега је чак 78 одсто гласача ставило у својих најбољих 11.

У формацији 4-3-3 тим године изгледа овако: Мануел Нојер (Бајерн), Филип Лам (Бајерн), Серхио Рамос (Реал), Дијего Годин (Атлетико), Давид Алаба (Бајерн), Тони Крос (Реал), Арјен Робен (Бајерн), Анхел Ди Марија (Манчестер Јунајтед), Кристијано Роналдо (Реал), Лионел Меси (Барселона) и Златан Ибрахимовић (ПСЖ).

На званичној презентацији УЕФА најбољих 11 играча бирало је 8,4 милиона посетилалаца, што је нови рекорд гласања, а највише јединствених гласова добио је Кристијано Роналдо кога је у идеални тим ставило 623.000 посетилаца сајта. То и није чудо, ако се има у виду његов учинак у 2014, али и податак да је 18 процената од укупног броја гласова стигло од навијача Реал Мадрида, док је - на пример - Бајерн имао свега шест одсто гласача.

Први пут место у тиму године нашли су Дијего Годин, Анхел Ди Марија и Тони Крос, а занимљиво је да навијачи нису у довољној мери гласали са Дијега Косту, Томаса Милера, Хамеса Родригеза, Фелипеа Луиса...

Ово је избор навијача широм света. Слажете ли се?

Коментари / 0

Оставите коментар