Najbolji tim 2014. - navijači znaju zašto!

Dominacija Bavaraca, Reala i Kristijana Ronalda! Očekivano, ali da li je bilo mesta za Kostu, Milera, Rodrigeza?

Fudbal 09.01.2015 | 21:00
Najbolji tim 2014. - navijači znaju zašto!

Dominacija Bajerna, Reala i Kristijana Ronalda. Čak četvorica fudbaler giganta iz Minhena i trojica iz kraljevskog kluba našla su se u najboljem timu Evrope za 2014. godinu na osnovu glasova posetilaca sajta UEFA, koji su, kad se posmatra pojedinačno, najviše verovali asu Real Madirda i portugalske reprezentacije, njega je čak 78 odsto glasača stavilo u svojih najboljih 11.

U formaciji 4-3-3 tim godine izgleda ovako: Manuel Nojer (Bajern), Filip Lam (Bajern), Serhio Ramos (Real), Dijego Godin (Atletiko), David Alaba (Bajern), Toni Kros (Real), Arjen Roben (Bajern), Anhel Di Marija (Mančester Junajted), Kristijano Ronaldo (Real), Lionel Mesi (Barselona) i Zlatan Ibrahimović (PSŽ).

Na zvaničnoj prezentaciji UEFA najboljih 11 igrača biralo je 8,4 miliona posetilalaca, što je novi rekord glasanja, a najviše jedinstvenih glasova dobio je Kristijano Ronaldo koga je u idealni tim stavilo 623.000 posetilaca sajta. To i nije čudo, ako se ima u vidu njegov učinak u 2014, ali i podatak da je 18 procenata od ukupnog broja glasova stiglo od navijača Real Madrida, dok je - na primer - Bajern imao svega šest odsto glasača.

Prvi put mesto u timu godine našli su Dijego Godin, Anhel Di Marija i Toni Kros, a zanimljivo je da navijači nisu u dovoljnoj meri glasali sa Dijega Kostu, Tomasa Milera, Hamesa Rodrigeza, Felipea Luisa...

Ovo je izbor navijača širom sveta. Slažete li se?

Komentari / 0

Ostavite komentar