ИД: Почели смо од Француске

Исламска држава је преузела одговорност за теростичке нападе у Паризу и запретила да су Велика Британија и САД следеће на удару.

Свијет 09.01.2015 | 14:42
ИД: Почели смо од Француске

"Почели смо операцијом у Француској, за коју преузимамо одговорност. Сутра ће бити у Британији, Америци и другима", рекао је исламски свештеник и једна од лидера ИС Абу Саад ал Ансари на проповеди у ирачком граду Мосулу, који контролише Исламска држава, како преноси израелски лист "Хаарец".

"То је порука свим земљама које учествују у коалицији предвођеној САД која је убила чланове Исламске државе", запретио је он.

Истовремено, пензионисани амерички генерал Томас Мекинерни изјавио је за Фокс њуз да не мора обавезно да значи да ИС стоји иза напада у Француској само зато што је Ал Ансари дао овакву изјаву и да постоји могућност да овај покрет све то говори у пропагандне сврхе.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АГ

09.01.2015 14:07

Баш су способни!!! Убијају само невин народ.Дигните Бијелу кућу у Вашингтону у зрак ако сте толико храбри. Зашто се АлКаида не освети Бараку Обами што је издао наредјење специјалцима да убију Бин Ладена…Само народ испашта свеједно које вјере!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

09.01.2015 14:41

Само безвезе лапрдају ови исламисти. Немогу биједне Курде побиједити у борби а да могу несто Европи и Америци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.01.2015 16:24

Суштина терора је управо дејство према цивилима како би се изазвао општи хаос, страх и несигурност. Организацију "исламска држава" не треба узимати неозбиљно. Са добром организацијом и са довољним бројем фанатизованих сљедбенима могу Европу завити у црно. Најгоре од свега је што не постоји провјерена војна или полицијска тактика за спречавање терористичких напада (терористи бирају вријеме , мјесто и начин напада). Једина узданица су обавјештајне и контраобавјештајне службе које треба на вријеме да открију планове и намјере терориста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Драган

09.01.2015 20:21

То је затворен круг у који нема пробоја. Мозда мозе прислускивањем станова - то се сад ради без икакве уградње у самом објекту. Медјутим и онда се мозе погријесити јер се тразе 'кодови' и тамо гдје их нема. Запад иде према својем крају. Унистење Варсавског Пакта који је био тампон Зона и градња ЕУ-а су били мозда дјело неке старе Ал Каиде. Запад је капут. Само је питање да ли це то бити за пар година или деценију али сигурно не дузе од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деја ву

10.01.2015 00:15

АГ, ах тебе, све је и смишљено против народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.01.2015 05:39

Бићете избрисани са мапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.01.2015 06:27

Американцима није успјело у Украјини да насукају Русе у рат али зато имају "Исламску Дрзаву" коју су они створили бас за ове потребе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.01.2015 11:53

Могу да раде ста хоце док их арап Обама подрзава.

ОДГОВОРИТЕ