ID: Počeli smo od Francuske

Islamska država je preuzela odgovornost za terostičke napade u Parizu i zapretila da su Velika Britanija i SAD sledeće na udaru.

Svijet 09.01.2015 | 14:42
ID: Počeli smo od Francuske

"Počeli smo operacijom u Francuskoj, za koju preuzimamo odgovornost. Sutra će biti u Britaniji, Americi i drugima", rekao je islamski sveštenik i jedna od lidera IS Abu Saad al Ansari na propovedi u iračkom gradu Mosulu, koji kontroliše Islamska država, kako prenosi izraelski list "Haarec".

"To je poruka svim zemljama koje učestvuju u koaliciji predvođenoj SAD koja je ubila članove Islamske države", zapretio je on.

Istovremeno, penzionisani američki general Tomas Mekinerni izjavio je za Foks njuz da ne mora obavezno da znači da IS stoji iza napada u Francuskoj samo zato što je Al Ansari dao ovakvu izjavu i da postoji mogućnost da ovaj pokret sve to govori u propagandne svrhe.

Izvor: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

AG

09.01.2015 15:07

Baš su sposobni!!! Ubijaju samo nevin narod.Dignite Bijelu kuću u Vašingtonu u zrak ako ste toliko hrabri. Zašto se AlKaida ne osveti Baraku Obami što je izdao naredjenje specijalcima da ubiju Bin Ladena…Samo narod ispašta svejedno koje vjere!!!

ODGOVORITE
Name

Roki

09.01.2015 15:41

Samo bezveze laprdaju ovi islamisti. Nemogu bijedne Kurde pobijediti u borbi a da mogu nesto Evropi i Americi.

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.01.2015 17:24

Suština terora je upravo dejstvo prema civilima kako bi se izazvao opšti haos, strah i nesigurnost. Organizaciju "islamska država" ne treba uzimati neozbiljno. Sa dobrom organizacijom i sa dovoljnim brojem fanatizovanih sljedbenima mogu Evropu zaviti u crno. Najgore od svega je što ne postoji provjerena vojna ili policijska taktika za sprečavanje terorističkih napada (teroristi biraju vrijeme , mjesto i način napada). Jedina uzdanica su obavještajne i kontraobavještajne službe koje treba na vrijeme da otkriju planove i namjere terorista.

ODGOVORITE
Name

@ Dragan

09.01.2015 21:21

To je zatvoren krug u koji nema proboja. Mozda moze prisluskivanjem stanova - to se sad radi bez ikakve ugradnje u samom objektu. Medjutim i onda se moze pogrijesiti jer se traze 'kodovi' i tamo gdje ih nema. Zapad ide prema svojem kraju. Unistenje Varsavskog Pakta koji je bio tampon Zona i gradnja EU-a su bili mozda djelo neke stare Al Kaide. Zapad je kaput. Samo je pitanje da li ce to biti za par godina ili deceniju ali sigurno ne duze od toga.

ODGOVORITE
Name

Deja vu

10.01.2015 01:15

AG, ah tebe, sve je i smišljeno protiv naroda.

ODGOVORITE
Name

Crni

10.01.2015 06:39

Bićete izbrisani sa mape.

ODGOVORITE
Name

Ja

10.01.2015 07:27

Amerikancima nije uspjelo u Ukrajini da nasukaju Ruse u rat ali zato imaju "Islamsku Drzavu" koju su oni stvorili bas za ove potrebe!

ODGOVORITE
Name

Md

10.01.2015 12:53

Mogu da rade sta hoce dok ih arap Obama podrzava.

ODGOVORITE