Градоначелник Ужица смањио плате

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић казнио је умањењем зараде од 10 одсто одговорне у шест градских предузећа и агенција.

Србија 09.01.2015 | 14:02
Градоначелник Ужица смањио плате

Градоначелник је смањио плате одговорним у "Великом парку", "Биоктошу", "Градској топлани", "Нискоградњи", "Аеродрому Поникве" и "Градској стамбеној агенцији", а себи дупло за 20 одсто.

"Нисам хтео да објавим све одлуке да не бих био прозван за демагогију, популизам. Направили смо велики пропуст, опозиција је у Скупштини града урадила добар посао, а владајућа коалиција испала смешна. После много година спремни смо да политички одговарамо, све на тему јавних предузећа и усвајању буџета што смо ранијих година у јануру већ завршавали", каже градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

У том ланцу одлука смо заказали, диретно ће бити кажњено пет дирекитора, који су направили пропуст, као и стручне службе, надзорни одбори, чланови већа, заменик градоначелника и сам градоначелни, истиче Петковић.

Каже да је неодговорно да њих 11 руководиоца није прочитало програм и препоруке које је добило од Министарства финансија за смањена услуга репрезентације за 15 одсто, такође због грешке у куцању, копирању.Ово ће бит наук да се грешке не понављају, каже Петковић и истиче да је приорит града Ужица реконструкција фабрике воде.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар