Gradonačelnik Užica smanjio plate

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaznio je umanjenjem zarade od 10 odsto odgovorne u šest gradskih preduzeća i agencija.

Srbija 09.01.2015 | 14:02
Gradonačelnik Užica smanjio plate

Gradonačelnik je smanjio plate odgovornim u "Velikom parku", "Bioktošu", "Gradskoj toplani", "Niskogradnji", "Aerodromu Ponikve" i "Gradskoj stambenoj agenciji", a sebi duplo za 20 odsto.

"Nisam hteo da objavim sve odluke da ne bih bio prozvan za demagogiju, populizam. Napravili smo veliki propust, opozicija je u Skupštini grada uradila dobar posao, a vladajuća koalicija ispala smešna. Posle mnogo godina spremni smo da politički odgovaramo, sve na temu javnih preduzeća i usvajanju budžeta što smo ranijih godina u januru već završavali", kaže gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

U tom lancu odluka smo zakazali, diretno će biti kažnjeno pet direkitora, koji su napravili propust, kao i stručne službe, nadzorni odbori, članovi veća, zamenik gradonačelnika i sam gradonačelni, ističe Petković.

Kaže da je neodgovorno da njih 11 rukovodioca nije pročitalo program i preporuke koje je dobilo od Ministarstva finansija za smanjena usluga reprezentacije za 15 odsto, takođe zbog greške u kucanju, kopiranju.Ovo će bit nauk da se greške ne ponavljaju, kaže Petković i ističe da je priorit grada Užica rekonstrukcija fabrike vode.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar