Икеров ''прст у око'' Мурињу!

Не бих довео Месија у Реал, добри смо и без њега! Анчелоти је бољи тренер од Муриња. Капитен Реала говорио и у Ћабију Алонсу, али и открио шта ће урадити уколико Мадриђани одбране Лигу шампиона.

Фудбал 09.01.2015 | 17:40
Икеров ''прст у око'' Мурињу!

Тразавице на релацији Луис Енрике - Лионел Меси и све чешћа говоркања да би Аргентинац могао да напусти Барселону заинтригирала су и мадридску јавност до те мере да су новинари у главном граду Шпаније пустили машти на вољу и по принципу „ шта би било кад би било“ интересовали се код Икера Касиљаса да ли би за „десетку“ Блаугране има места у свлачионици Галактикоса.

Ваљда свестан да се таква могућност граничи са реалношћу, капитен Реала је „охладио“ навијаче, чини се помало и стао на жуљ присталицама клуба са Ноу Кампа, тврдњом да је овај састав Карла Анчелотија јак и без четвороструког добитника Златне лопте.
„Да се ја питам, не бих довео Месија у Реал! Имамо довољно јаку екипу да и без њега достигнемо све такмичарске циљеве. Добро нам иде и бет Леа. Уосталом, његов дом је Барселона“, прилично је свестан ситуаицје Касиљас.

С друге стране, мада је Меси териорисао одбрану Краљевског клуба и најбољи је стрелац у историји Ел калсика (21 гол), голман шпанске репрезентације сматра да му је током каријере више проблема правио један други шпиц Барсе.
„Иако нам је Меси дао доста голова, мој највећи ривал био је Самјуел Ето. За нас из Реала он је био пеницилин“.

Упркос не само фудбалском раздору на релацији Мадрид - Барселона, Икер се не наслађује тренутно нешто лошијом формом Каталонаца.
„Не бих се сложио са констатацијом да је Барса у кризи. Искрено вам кажем, добро јој иде у Купу Шпаније и у Лиги шампиона, у Примери је тик иза нас. Да заостаје пет-шест бодова или да је испала из Лиге шампиона па да говоримо у проблемим, а овако кад је жива у свим такмичењима, то је и даље опасна екипа“.

Касиљас се вратио у блиску прошлост, мајско финале Лиге шампиона у коме је Реал освојио десету европску круну и каже да га и даље пече начин на који је омогућио Дијегу Годину да доведе Атлетико у вођство.
„Кад сам направио ту грешку у Лисабону, хтео сам од срамоте у земљу да пропаднем. Жив ме срам појео. Срећом, Рамос је постигао гол у надокнади и одвео меч у продужетак. Зато, уколико ове године стигнемо до финала истог такмичења у Берлину и ако опет освојимо титулу првака Европе обећавам да ће Серхио бити човек који ће на победничком постољу подићи пехар. Уосталом, он се у свлачионици понаша као прави вођа ове екипе, изузетно је паметан и практично је други капитен“.

Ту се одмах наметнуло и питање о улози и значају Кристијана Роналда...
„Он апсолутно заслужује Златну лопту, због броја голова и асистенција у 2014, као и посвећености тиму.-... Сматрам, ипак, да би голманима требало дати посебну награду, јер је помало смешно да се наш труд обезвређује. Доста добрих чувара мреже током историје остало је без награде за најбокљег играча света, попут Оливера Кана или Ђанлуиђија Буфона који су је свакако заслужили“.

У том светлу и напомена да се бивши Касиљасов саиграч, сада везиста Бајерна, Ћаби Алонсо изјаснио како је Мануел Нојер бољу голман од Икера.
„Не интересује ме шта Ћаби прича. Ионако је наш однос последњих година далеко од доброг. Исто је и са Алваром Арбелоом, нисто више у истим односима као раније, али смо на терену обојица посвећени успесима Реала“.

Касиљас се ове сезоне усталио на голу Мадриђана, иако је претходне бранио само у Лиги шампиона, а оне тамо практично био на излазним вратима клуба, после сукоба са Жозеом Мурињом. Отуда је логично што о португалском стручњаку једва жели да прича, па је на питање ко је бољи тренер - Мурињио или Карло Анчелоти - одговорио више из жеље да поткачи стратега Челсија, него да се додвори Италијану.
„Анчелоти! Нисам причао о Мурињу док је био ту, а кад би сад о њему проговорио то би било кукавички , иако смо нас двојица имали и успопне и падове кад је професионални однос у питању. Уколико бисмо се срели, сигурно бих га поздравио, али нисам сигуран да ли би ми он узвратио.Надам се да ми ово није последња сезона у Реалу, осећам да бих могао да браним бар још две године, кад ми истекне уговор имаћу 36 година и верујем да још могу доста да пружим“, допунио је Касиљас.

Коментари / 0

Оставите коментар