Ikerov ''prst u oko'' Murinju!

Ne bih doveo Mesija u Real, dobri smo i bez njega! Ančeloti je bolji trener od Murinja. Kapiten Reala govorio i u Ćabiju Alonsu, ali i otkrio šta će uraditi ukoliko Madriđani odbrane Ligu šampiona.

Fudbal 09.01.2015 | 17:40
Ikerov ''prst u oko'' Murinju!

Trazavice na relaciji Luis Enrike - Lionel Mesi i sve češća govorkanja da bi Argentinac mogao da napusti Barselonu zaintrigirala su i madridsku javnost do te mere da su novinari u glavnom gradu Španije pustili mašti na volju i po principu „ šta bi bilo kad bi bilo“ interesovali se kod Ikera Kasiljasa da li bi za „desetku“ Blaugrane ima mesta u svlačionici Galaktikosa.

Valjda svestan da se takva mogućnost graniči sa realnošću, kapiten Reala je „ohladio“ navijače, čini se pomalo i stao na žulj pristalicama kluba sa Nou Kampa, tvrdnjom da je ovaj sastav Karla Ančelotija jak i bez četvorostrukog dobitnika Zlatne lopte.
„Da se ja pitam, ne bih doveo Mesija u Real! Imamo dovoljno jaku ekipu da i bez njega dostignemo sve takmičarske ciljeve. Dobro nam ide i bet Lea. Uostalom, njegov dom je Barselona“, prilično je svestan situaicje Kasiljas.

S druge strane, mada je Mesi teriorisao odbranu Kraljevskog kluba i najbolji je strelac u istoriji El kalsika (21 gol), golman španske reprezentacije smatra da mu je tokom karijere više problema pravio jedan drugi špic Barse.
„Iako nam je Mesi dao dosta golova, moj najveći rival bio je Samjuel Eto. Za nas iz Reala on je bio penicilin“.

Uprkos ne samo fudbalskom razdoru na relaciji Madrid - Barselona, Iker se ne naslađuje trenutno nešto lošijom formom Katalonaca.
„Ne bih se složio sa konstatacijom da je Barsa u krizi. Iskreno vam kažem, dobro joj ide u Kupu Španije i u Ligi šampiona, u Primeri je tik iza nas. Da zaostaje pet-šest bodova ili da je ispala iz Lige šampiona pa da govorimo u problemim, a ovako kad je živa u svim takmičenjima, to je i dalje opasna ekipa“.

Kasiljas se vratio u blisku prošlost, majsko finale Lige šampiona u kome je Real osvojio desetu evropsku krunu i kaže da ga i dalje peče način na koji je omogućio Dijegu Godinu da dovede Atletiko u vođstvo.
„Kad sam napravio tu grešku u Lisabonu, hteo sam od sramote u zemlju da propadnem. Živ me sram pojeo. Srećom, Ramos je postigao gol u nadoknadi i odveo meč u produžetak. Zato, ukoliko ove godine stignemo do finala istog takmičenja u Berlinu i ako opet osvojimo titulu prvaka Evrope obećavam da će Serhio biti čovek koji će na pobedničkom postolju podići pehar. Uostalom, on se u svlačionici ponaša kao pravi vođa ove ekipe, izuzetno je pametan i praktično je drugi kapiten“.

Tu se odmah nametnulo i pitanje o ulozi i značaju Kristijana Ronalda...
„On apsolutno zaslužuje Zlatnu loptu, zbog broja golova i asistencija u 2014, kao i posvećenosti timu.-... Smatram, ipak, da bi golmanima trebalo dati posebnu nagradu, jer je pomalo smešno da se naš trud obezvređuje. Dosta dobrih čuvara mreže tokom istorije ostalo je bez nagrade za najbokljeg igrača sveta, poput Olivera Kana ili Đanluiđija Bufona koji su je svakako zaslužili“.

U tom svetlu i napomena da se bivši Kasiljasov saigrač, sada vezista Bajerna, Ćabi Alonso izjasnio kako je Manuel Nojer bolju golman od Ikera.
„Ne interesuje me šta Ćabi priča. Ionako je naš odnos poslednjih godina daleko od dobrog. Isto je i sa Alvarom Arbeloom, nisto više u istim odnosima kao ranije, ali smo na terenu obojica posvećeni uspesima Reala“.

Kasiljas se ove sezone ustalio na golu Madriđana, iako je prethodne branio samo u Ligi šampiona, a one tamo praktično bio na izlaznim vratima kluba, posle sukoba sa Žozeom Murinjom. Otuda je logično što o portugalskom stručnjaku jedva želi da priča, pa je na pitanje ko je bolji trener - Murinjio ili Karlo Ančeloti - odgovorio više iz želje da potkači stratega Čelsija, nego da se dodvori Italijanu.
„Ančeloti! Nisam pričao o Murinju dok je bio tu, a kad bi sad o njemu progovorio to bi bilo kukavički , iako smo nas dvojica imali i uspopne i padove kad je profesionalni odnos u pitanju. Ukoliko bismo se sreli, sigurno bih ga pozdravio, ali nisam siguran da li bi mi on uzvratio.Nadam se da mi ovo nije poslednja sezona u Realu, osećam da bih mogao da branim bar još dve godine, kad mi istekne ugovor imaću 36 godina i verujem da još mogu dosta da pružim“, dopunio je Kasiljas.

Komentari / 0

Ostavite komentar