Разјарени пси изуједали одборницу

Одборницу Скупштине града Соњу Станојевић напали су јутрос пси луталице код стадиона на Бубњу и изуједали је у пределу потколенице, рекла је Станојевићева Тањугу.

Србија 09.01.2015 | 13:31
Разјарени пси изуједали одборницу

Покушала сам да прођем мирно поред њих у улици Жртава фашизма, али су ме они напали и оборили, рекла је Станојевићева.

Имала сам чизме и јакну, па ме је то заштитило од чопора, додала је она и навела да се видело да су пси били промрзли, гладни и разјарени.

Према речима Станојевићеве, помогли су јој људи који су се затекли на том месту и видели шта се дешава, после чега је затражила помоћ лекара, а случај је пријавила надлежнима.

Раније сам упозоравала надлежне на овај проблем, али реакције није било, рекла је Станојевићева која је у Скупштини града члан одборничке групе Нишка прича.

Директор Јавно-комуналног предузећа "Медијана" Братислав Вучковић рекао је Тањугу да је у последњих десетак дана приметно веће присуство паса луталица на нишким улицама и да се испитује због чега је то тако.

Разговарали смо са удружењима за заштиту животиња, неки су се одазвали, неки нису, ми нећемо више чекати и радићемо свој посао онако како налаже закон, рекао је Вучковић.

Он је напоменуо да су прошле године из касе предузећа платили штету људима које су ујели пси у износу од око 4,5 милиона динара. У ову цифру не улази штета коју је платио град који има посебну комисју за мирно решавање таквих спорова, напоменуо је Вучковић.

Вучковић је рекао да је за уклањање паса то предузеће добило свега два милиона динара, а прошле године нису добили нити један динар за тај посао.

У полицији је Тањугу потврђено да је овај инцидент пријављен и да је патрола поступала по пријави.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пси су бољи?

09.01.2015 12:36

Кад не знају људи да се побуне знају пси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одборничка

10.01.2015 19:26

Ускоро вијест, "Разјарени бањалучки одборници изуједали се медјусобно."

ОДГОВОРИТЕ