Талачка криза, опкољени терористи

Нападачи на "Шарли ебдо", браћа Куаши, лоцирани су и држе таоце у једном магацину у месту Дамартен де Гоел, јављају светски медији. Полиција их је опколила. Поједини медији тврде да је код нападача заробљен само један талац.

Свијет 09.01.2015 | 12:08
Талачка криза, опкољени терористи

Медији су, иначе, цело јутро јављали различите информације: Паризијен је известио да су две особе страдале у размени ватре између полиције и нападача, а Ројтерс да је једна особа погинула. Међутим, званичници су негирали да има мртвих.

Према последњим информацијама ББЦ, ипак је неколико особа рањено. Министар унутрашњих послова Бернар Казанев је потврдио акцију у месту Дамартен де Гоел, 35 километара од Париза. Очекује се почетак преговора са нападачима.

Монд наводи да се магацин у ком су нападачи налази недалеко од школе и универзитета. Како јавља ББЦ, полиција је рекла да су браћа Кауши тешко наоружана. Нападачи су до овог места, иначе, стигли тако што су претходно украли један Пежо 206.

У овај град стигле су бројне екипе новинара. Репортер ББЦ јавља да је у Демартену права драма, да је стигло око хиљаду полицајаца и припадника специјалних јединица, а да хеликоптер надлеће град.Портпарол болнице је рекао да су сви у приправности за случај да треба да интервенишу, али да до сада нису добили ниједну дојаву, преноси Монд.

Током претходних ноћи у Француској су одржана бдења, а широм света одата је почаст жртвама овог напада, међу којима је највише било новинара. У француској јавности се поставља питање како су браћа Куаши успела да изведу напад на место које је већ било под полицијским надзором због ранијих претњи. Француски Фигаро јавља да су од повређених особа у нападу на редакцију у среду, њих четири још увек у тешком стању, али ван животне опасности.

Осталих седам повређених, већина са лакшим ранама, пуштени су кући, изјавио је јутрос министар унутрашњих послова Француске. Медији јављају да су отказани  и неки летови на аеродрому Шарл де Гол, који се налази 23 километра североисточно од Париза.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

марко

09.01.2015 11:26

Па ово је све исценирано прегледајте добро снимак наводно терориста пуца на рањеног полицајца а нема баротних гасова а за цудење сто је пресједник француске обисао наводне мјесто злоцина одмах наком пуцњаве терористи се налазе у бекству у граду ванредно стање а они доводе пресједника у редакцију ниједна слузба безбједности неби дозволила тако несто ако нијесам у праву нека ме неко демантује али са аргументима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

09.01.2015 11:56

Потразите на Yоутубе "узиво" пренос цијеле гузве и пуцњаве.. НЕЛОГИЦНО и неприродно, али на залост људи су побијени.. За 30 до 50 година вецином истина изадје на видјело..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре марко

09.01.2015 11:58

Нијеси у праву.Гдје ти виђе да има или нема барутних гасова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

км

09.01.2015 12:20

Марко ниси оригиналан јер је то неки Рус изјавио а ти га овде цитираш !

ОДГОВОРИТЕ
Name

халоооо

09.01.2015 12:36

Сидране шта ти кажеш на ово , волио би чути твој " паметни " коментар .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чак Норис

09.01.2015 13:17

Ја ћу то ријешити за 5 минута али неће да ме ангажују јер ћу их раскринкати све и једног - до Барака....

ОДГОВОРИТЕ