Talačka kriza, opkoljeni teroristi

Napadači na "Šarli ebdo", braća Kuaši, locirani su i drže taoce u jednom magacinu u mestu Damarten de Goel, javljaju svetski mediji. Policija ih je opkolila. Pojedini mediji tvrde da je kod napadača zarobljen samo jedan talac.

Svijet 09.01.2015 | 12:08
Talačka kriza, opkoljeni teroristi

Mediji su, inače, celo jutro javljali različite informacije: Parizijen je izvestio da su dve osobe stradale u razmeni vatre između policije i napadača, a Rojters da je jedna osoba poginula. Međutim, zvaničnici su negirali da ima mrtvih.

Prema poslednjim informacijama BBC, ipak je nekoliko osoba ranjeno. Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kazanev je potvrdio akciju u mestu Damarten de Goel, 35 kilometara od Pariza. Očekuje se početak pregovora sa napadačima.

Mond navodi da se magacin u kom su napadači nalazi nedaleko od škole i univerziteta. Kako javlja BBC, policija je rekla da su braća Kauši teško naoružana. Napadači su do ovog mesta, inače, stigli tako što su prethodno ukrali jedan Pežo 206.

U ovaj grad stigle su brojne ekipe novinara. Reporter BBC javlja da je u Demartenu prava drama, da je stiglo oko hiljadu policajaca i pripadnika specijalnih jedinica, a da helikopter nadleće grad.Portparol bolnice je rekao da su svi u pripravnosti za slučaj da treba da intervenišu, ali da do sada nisu dobili nijednu dojavu, prenosi Mond.

Tokom prethodnih noći u Francuskoj su održana bdenja, a širom sveta odata je počast žrtvama ovog napada, među kojima je najviše bilo novinara. U francuskoj javnosti se postavlja pitanje kako su braća Kuaši uspela da izvedu napad na mesto koje je već bilo pod policijskim nadzorom zbog ranijih pretnji. Francuski Figaro javlja da su od povređenih osoba u napadu na redakciju u sredu, njih četiri još uvek u teškom stanju, ali van životne opasnosti.

Ostalih sedam povređenih, većina sa lakšim ranama, pušteni su kući, izjavio je jutros ministar unutrašnjih poslova Francuske. Mediji javljaju da su otkazani  i neki letovi na aerodromu Šarl de Gol, koji se nalazi 23 kilometra severoistočno od Pariza.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

marko

09.01.2015 11:26

Pa ovo je sve iscenirano pregledajte dobro snimak navodno terorista puca na ranjenog policajca a nema barotnih gasova a za cudenje sto je presjednik francuske obisao navodne mjesto zlocina odmah nakom pucnjave teroristi se nalaze u bekstvu u gradu vanredno stanje a oni dovode presjednika u redakciju nijedna sluzba bezbjednosti nebi dozvolila tako nesto ako nijesam u pravu neka me neko demantuje ali sa argumentima

ODGOVORITE
Name

Logika...

09.01.2015 11:56

Potrazite na Youtube "uzivo" prenos cijele guzve i pucnjave.. NELOGICNO i neprirodno, ali na zalost ljudi su pobijeni.. Za 30 do 50 godina vecinom istina izadje na vidjelo..

ODGOVORITE
Name

re marko

09.01.2015 11:58

Nijesi u pravu.Gdje ti viđe da ima ili nema barutnih gasova.

ODGOVORITE
Name

km

09.01.2015 12:20

Marko nisi originalan jer je to neki Rus izjavio a ti ga ovde citiraš !

ODGOVORITE
Name

haloooo

09.01.2015 12:36

Sidrane šta ti kažeš na ovo , volio bi čuti tvoj " pametni " komentar .

ODGOVORITE
Name

Čak Noris

09.01.2015 13:17

Ja ću to riješiti za 5 minuta ali neće da me angažuju jer ću ih raskrinkati sve i jednog - do Baraka....

ODGOVORITE