Појачане мјере контроле на БиХ границама

Гранична полиција БиХ предузима појачане мјере контроле према лицима за која постоји посебан безбједносни интерес.

Босна и Херцеговина 09.01.2015 | 12:01
Појачане мјере контроле на БиХ границама

На питање новинара Срне, да ли Гранична полиција БиХ, након оружаног напада на канцеларије сатиричног магазина "Шарли Ебдо" у Паризу, врши појачане мјере контроле на граничним прелазима, речено је да они имају континуирану комуникацију са Обавјештајном агенцијом БиХ у вези са достављањем података о лицима за која постоји посебан безбједносни интерес.

"Према таквим лицима предузимају се и појачане мјере граничне контроле", наводе у Граничној полицији и додају да ће, у складу са одлукама надлежних органа БиХ, предузимати и друге мјере у складу са надлежностима.

У Граничној полицији БиХ истичу да у континуитету размјењује информације са свим полицијским и безбједносним агенцијама у земљи и иностранству у вези са преласком границе БиХ лица која се могу довести у везу са незаконитим понашањем.

У оружаном нападу на канцеларије сатиричног магазина "Шарли Ебдо" у Паризу 7. јануара, убијено је 12 лица, укључујући два полицајаца. Повријеђено је 11 лица.

Лист је познат по објављивању низа карикатура на којима је приказан пророк Мухамед.

извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

09.01.2015 12:22

Ста тразите на границним прелазима кад су браца од ових сто направисе у Паризу у Горњој Маоци изгледа да Саликиц и Бакир не дају да их дирате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

09.01.2015 13:19

Дали ће терористи пасти у руке граничној полицији, они су давно ушли и имају валидна документа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

возач из хрватске

09.01.2015 19:21

Данас су мене зауставили код Градачца и кажу баш то, а дошло ми да им кажем па видите да се зовем Мирко а не Јусуф ал ето нека им буде.

ОДГОВОРИТЕ