Pojačane mjere kontrole na BiH granicama

Granična policija BiH preduzima pojačane mjere kontrole prema licima za koja postoji poseban bezbjednosni interes.

Bosna i Hercegovina 09.01.2015 | 12:01
Pojačane mjere kontrole na BiH granicama

Na pitanje novinara Srne, da li Granična policija BiH, nakon oružanog napada na kancelarije satiričnog magazina "Šarli Ebdo" u Parizu, vrši pojačane mjere kontrole na graničnim prelazima, rečeno je da oni imaju kontinuiranu komunikaciju sa Obavještajnom agencijom BiH u vezi sa dostavljanjem podataka o licima za koja postoji poseban bezbjednosni interes.

"Prema takvim licima preduzimaju se i pojačane mjere granične kontrole", navode u Graničnoj policiji i dodaju da će, u skladu sa odlukama nadležnih organa BiH, preduzimati i druge mjere u skladu sa nadležnostima.

U Graničnoj policiji BiH ističu da u kontinuitetu razmjenjuje informacije sa svim policijskim i bezbjednosnim agencijama u zemlji i inostranstvu u vezi sa prelaskom granice BiH lica koja se mogu dovesti u vezu sa nezakonitim ponašanjem.

U oružanom napadu na kancelarije satiričnog magazina "Šarli Ebdo" u Parizu 7. januara, ubijeno je 12 lica, uključujući dva policajaca. Povrijeđeno je 11 lica.

List je poznat po objavljivanju niza karikatura na kojima je prikazan prorok Muhamed.

izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Md

09.01.2015 12:22

Sta trazite na granicnim prelazima kad su braca od ovih sto napravise u Parizu u Gornjoj Maoci izgleda da Salikic i Bakir ne daju da ih dirate.

ODGOVORITE
Name

Komentar

09.01.2015 13:19

Dali će teroristi pasti u ruke graničnoj policiji, oni su davno ušli i imaju validna dokumenta.

ODGOVORITE
Name

vozač iz hrvatske

09.01.2015 19:21

Danas su mene zaustavili kod Gradačca i kažu baš to, a došlo mi da im kažem pa vidite da se zovem Mirko a ne Jusuf al eto neka im bude.

ODGOVORITE