Дакар: Васиљеву и Коми 5. етапа

Шпански мотоциклиста Марк Кома тријумфовао је на петој етапи Дакара, од Копијапа до Антофагасте, док је код аутомобилиста то учинио Рус Владимир Васиљев.

Остали спортови 09.01.2015 | 12:20
Дакар: Васиљеву и Коми 5. етапа

Кома је специјал дуг 458 километара, у оквиру етапе од 697 километара, прешао у времену од 4:38:16 сата и тако дошао до прве етапне победе на овогодишњем издању најтежег релија на свету.

Друго место заузео је Ђоен Бареда на Хонди, који је имао више од два минута заостатка, док је трећи био Пабло Квинтаниља из Чилеа, који исто као Кома вози КТМ мотор.

Кома је тријумфом на петој етапи смањио свој заостатак у односу на Бареду на челу поретка Дакара на десет и по минута.

Васиљев, возач Минија, брзинац је прешао за 4:19:18, са 20 секунди предности у односу на Јазида Алрајхија из Саудијске Арабије за воланом Тојоте. Трећи је био возач Хамера Роби Гордон, са за једним и по минутом слабијим временом, а следио је водећи у поретку Насер Ал-Атијах, са три минута заостатка.

Ал-Атијахова предност сада износи десет и по минута у односу на возача Тојоте Жинијела де Вилијеа, а Алрајхи је трећи, са 20 минута лошијим временом од победника Дакара из 2011. године.

Дакар се наставља у петак етапом од Антофагасте до Икуикуа у дужини од 688 километара за мотоциклисте, који ће возити специјал од 319, и 647 километара за аутомобилисте, од којих ће 255 бити брзинац.

Коментари / 0

Оставите коментар