Јовићу нови, бољи уговор од Звезде

Црвено-бели желе да продуже сарадњу са перспективним нападачем и спрече могућност да оде за "мале паре" или чак без обештећења.

Фудбал 09.01.2015 | 14:40
Јовићу нови, бољи уговор од Звезде

"Нећемо да гомиламо играче у нападу како не бисмо 'угушили' Луку Јовића", изјавио је генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, у четвртак на окупљању првотимаца за почетак зимских припрема и тако још једном потврдио велике планове црвено-белих са перспективним 17-годишњаком.

Лука Јовић пројектован је да у будућности донесе милионе евра клубу, а да би се то заиста догодило, поред неопходних голова, потребно је и да буде чврсто везан уговором за Звезду.

МОНДО сазнаје да је руководство српског шампиона због овог другог разлога већ почело преговоре о продужетку сарадње са представницима агенције ЛИАН Спорт, која заступа младог нападача и његовим родитељима.

Постојећи уговор истиче 31. децембра 2015, што значајно умањује Јовићеву тржишну цену јер постоји могућност да наредног лета неки клуб договори личне услове са талентованим играчем, па га шест месеци касније ангажује без динара обештећења.

Да се то не би догодило, у Звезди желе што пре да потпишу нови уговор и надају се да ће сав посао бити завршен већ до одласка тима на припреме у Словенију, 18. јануара.

Постизање договора не би требало да представља проблем, међутим, биће интересантно видети шта ће се десити када дође тренутак за продају Луке Јовића, односно колико процената иде Црвеној звезди, а колико инвестиционом фонду Пинија Захавија, који је незванично добио 20 одсто права на младог играча тако што је финансијски помогао црвено-белима да реше део дуга према бившем играчу Гжегожу Броновицком. Ову информацију је у новембру објавио портал Редстарбелграде.инфо, а она је нашем порталу потврђена од прилично поузданог извора.

Коментари / 0

Оставите коментар