Joviću novi, bolji ugovor od Zvezde

Crveno-beli žele da produže saradnju sa perspektivnim napadačem i spreče mogućnost da ode za "male pare" ili čak bez obeštećenja.

Fudbal 09.01.2015 | 14:40
Joviću novi, bolji ugovor od Zvezde

"Nećemo da gomilamo igrače u napadu kako ne bismo 'ugušili' Luku Jovića", izjavio je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, u četvrtak na okupljanju prvotimaca za početak zimskih priprema i tako još jednom potvrdio velike planove crveno-belih sa perspektivnim 17-godišnjakom.

Luka Jović projektovan je da u budućnosti donese milione evra klubu, a da bi se to zaista dogodilo, pored neophodnih golova, potrebno je i da bude čvrsto vezan ugovorom za Zvezdu.

MONDO saznaje da je rukovodstvo srpskog šampiona zbog ovog drugog razloga već počelo pregovore o produžetku saradnje sa predstavnicima agencije LIAN Sport, koja zastupa mladog napadača i njegovim roditeljima.

Postojeći ugovor ističe 31. decembra 2015, što značajno umanjuje Jovićevu tržišnu cenu jer postoji mogućnost da narednog leta neki klub dogovori lične uslove sa talentovanim igračem, pa ga šest meseci kasnije angažuje bez dinara obeštećenja.

Da se to ne bi dogodilo, u Zvezdi žele što pre da potpišu novi ugovor i nadaju se da će sav posao biti završen već do odlaska tima na pripreme u Sloveniju, 18. januara.

Postizanje dogovora ne bi trebalo da predstavlja problem, međutim, biće interesantno videti šta će se desiti kada dođe trenutak za prodaju Luke Jovića, odnosno koliko procenata ide Crvenoj zvezdi, a koliko investicionom fondu Pinija Zahavija, koji je nezvanično dobio 20 odsto prava na mladog igrača tako što je finansijski pomogao crveno-belima da reše deo duga prema bivšem igraču Gžegožu Bronovickom. Ovu informaciju je u novembru objavio portal Redstarbelgrade.info, a ona je našem portalu potvrđena od prilično pouzdanog izvora.

Komentari / 0

Ostavite komentar