Мистериозна жена сије смрт по Србији!

Полиција Србије трага за женском особом, која је, како се сумња, учествовала у најмање двије ликвидације, али и трговини наркотицима.

Србија 09.01.2015 | 09:15
Мистериозна жена сије смрт по Србији!

Трагови њеног ДНК пронађени су на експлозиву којим су убијени Радојица Јоксовић у Београду и Раде Максимовић у Шапцу, али и хероину запљењеном код Краљева. Додатне анализе и материјална вештачења требало би да покажу да ли је ова жена учествовала у још неким злочинима.

“Још покушавамо да откријемо ко је она, али то, за сада, иде тешко. Сам ДНК не значи ништа кад немамо конкретну особу с којом можемо да га упоредимо. Напад на Јоксовића И Максимовића је узвршен експлозивом, на готово идентичан начин, а током увиђаја пронађен је исти, женски ДНК”, свједочи извор Вечерњих новости.

Радојица Јоксовић (32), брат од стрица Небојше Јоксовића, заштићеног свједока у судском процесу против нарко-боса Дарка Шарића, убијен је 3. јула 2012. године у београдском насељу Беле воде. Усмрћен је активирањем експлозивне направе постављене испод његовог сивог “аудија А6″.

У експлозији је лакше рањен Предраг Ракић, који је био на мјесту сувозача. Први резултати истраге показали су да је паклена направа постављена испод сједишта возача. Експлозив је активиран даљински, када је Јоксовић успорио због “лежећег полицајца”, а истрагом је утврђено присуство и једног женског ДНК.

Неколико мјесеци раније, 22. априла, у експлозији бомбе постављене испод аутомобила “фолксваген туран”, у центру Шапца, тешко је рањен стари знанац шабачке полиције Раде Максимовић (33), звани Грба. Максимовић, који је осуђиван због трговине наркотицима, пребачен је у Ургентни центар у Београд, гдје је убрзо издахнуо.

“Сумњамо да је у овом случају направа такође, као и код Јоксовића, активирана даљински”, наводи извор. “У оба случаја возило је било у покрету, односно до експлозије је дошло током вожње”.Даљим радом и истраживањем инспектори су, по трећи пут, дошли до истог, женског ДНК. Овог пута он је био изолован на територији Краљева, током пресјецања нарко-канала.

Заплијењено је више килограма хероина, запакованог и мање пакетиће. На једном од њих пронађени су биолошки трагови из којих су касније извучени ДНК узорци.Тајанствена дама, која и даље измиче полицијској потјери и идентификацији, јесте, по свему судећи, члан јаке организоване криминалне групе.

Да ли је ријеч само о трговцима експлозивом и наркотицима тешко је рећи, али постоје јаке индиције да ова крими-група “ради” и наручена убиства.Случај додатно интригира и чињеница да је ДНК женске особе откривен и током увиђаја оружаног напада на бизнисмена Милана Бека 14. новембра прошле године.

Полиција је пронашла четири чауре и зрно, а форензичком анализом, поред осталих, изолован је и биолошки траг који припада жени.Да ли је реч о истој жени, за којом трага полиција због ранијих ликвидација и кривичних дела, знаће се када се заврше додатна вјештачења и анализе.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар