Misteriozna žena sije smrt po Srbiji!

Policija Srbije traga za ženskom osobom, koja je, kako se sumnja, učestvovala u najmanje dvije likvidacije, ali i trgovini narkoticima.

Srbija 09.01.2015 | 09:15
Misteriozna žena sije smrt po Srbiji!

Tragovi njenog DNK pronađeni su na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksović u Beogradu i Rade Maksimović u Šapcu, ali i heroinu zapljenjenom kod Kraljeva. Dodatne analize i materijalna veštačenja trebalo bi da pokažu da li je ova žena učestvovala u još nekim zločinima.

“Još pokušavamo da otkrijemo ko je ona, ali to, za sada, ide teško. Sam DNK ne znači ništa kad nemamo konkretnu osobu s kojom možemo da ga uporedimo. Napad na Joksovića I Maksimovića je uzvršen eksplozivom, na gotovo identičan način, a tokom uviđaja pronađen je isti, ženski DNK”, svjedoči izvor Večernjih novosti.

Radojica Joksović (32), brat od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svjedoka u sudskom procesu protiv narko-bosa Darka Šarića, ubijen je 3. jula 2012. godine u beogradskom naselju Bele vode. Usmrćen je aktiviranjem eksplozivne naprave postavljene ispod njegovog sivog “audija A6″.

U eksploziji je lakše ranjen Predrag Rakić, koji je bio na mjestu suvozača. Prvi rezultati istrage pokazali su da je paklena naprava postavljena ispod sjedišta vozača. Eksploziv je aktiviran daljinski, kada je Joksović usporio zbog “ležećeg policajca”, a istragom je utvrđeno prisustvo i jednog ženskog DNK.

Nekoliko mjeseci ranije, 22. aprila, u eksploziji bombe postavljene ispod automobila “folksvagen turan”, u centru Šapca, teško je ranjen stari znanac šabačke policije Rade Maksimović (33), zvani Grba. Maksimović, koji je osuđivan zbog trgovine narkoticima, prebačen je u Urgentni centar u Beograd, gdje je ubrzo izdahnuo.

“Sumnjamo da je u ovom slučaju naprava takođe, kao i kod Joksovića, aktivirana daljinski”, navodi izvor. “U oba slučaja vozilo je bilo u pokretu, odnosno do eksplozije je došlo tokom vožnje”.Daljim radom i istraživanjem inspektori su, po treći put, došli do istog, ženskog DNK. Ovog puta on je bio izolovan na teritoriji Kraljeva, tokom presjecanja narko-kanala.

Zaplijenjeno je više kilograma heroina, zapakovanog i manje paketiće. Na jednom od njih pronađeni su biološki tragovi iz kojih su kasnije izvučeni DNK uzorci.Tajanstvena dama, koja i dalje izmiče policijskoj potjeri i identifikaciji, jeste, po svemu sudeći, član jake organizovane kriminalne grupe.

Da li je riječ samo o trgovcima eksplozivom i narkoticima teško je reći, ali postoje jake indicije da ova krimi-grupa “radi” i naručena ubistva.Slučaj dodatno intrigira i činjenica da je DNK ženske osobe otkriven i tokom uviđaja oružanog napada na biznismena Milana Beka 14. novembra prošle godine.

Policija je pronašla četiri čaure i zrno, a forenzičkom analizom, pored ostalih, izolovan je i biološki trag koji pripada ženi.Da li je reč o istoj ženi, za kojom traga policija zbog ranijih likvidacija i krivičnih dela, znaće se kada se završe dodatna vještačenja i analize.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar