Сад само два клуба могу да купе Месија!

А, то нису ни ПСЖ, ни Челси!

Фудбал 09.01.2015 | 09:20
Сад само два клуба могу да купе Месија!

Роман Абрамович, газда Челсија, "тежак" је 9,5 милијарди долара. Катар инвестициона група, која води ПСЖ, само у непокретностима има 4,2 милијарде. Ипак, ни једни, ни други неће моћи да купе Лионела Месија.

УЕФА финансијски фер-плеј стриктно прописује услове пословања клубова и, према њима, Аргентинца би тренутно могли да приуште само Реал и Манчестер јунајтед!

Остали клубови имали би велики проблем да "покрију" 220 милиона евра - колико Меси кошта, и да послују у складу са правилима. Наравно, и на "Бернабеуу" и на Олд Трафорду би се знојили и мучили.

"Са приходима који бележе и новцем који имају у резервама, само би Јунајтед и Реал могли да приуште Месија. Додуше, са трошковима његове плате - и они би вероватно 'искочили' из правила фер-плеја", изјавио је за Би-Би-Си стручњак Роб Вилсон, са Универзитета Шефилд Халам.

Уговор сада незадовољног Аргентинца са матичним клубом истиче 2019. године. Судећи према стриктним правилима, тешко је очекивати да напусти Ноу Камп... Осим, ако изричито то не затражи. Додуше, јесте запратио Челси на Инстаграму, намерно пропустио тренинг у понедељак...

"Смањење плата сигурно би олакшало тај задатак Челсију, Манчестер ситију, Пари Сен Жермену и Бајерну. Међутим, Јунајтед је при продаји Кристијана Роналда тражио новац унапред и искрено сумњам да би било исто и са Месијем", додао је Вилсон.

Правило УЕФА финансијског фер-плеја којег би се сви плашили гласи: Ако клуб премаши губитак у пословању од 30 милиона у трогодишњем периоду, укључујући и садашњу сезону, онда би могао да трпи оштру санкцију.

Пари Сен Жермен и Манчестер сити измолили су да та граница буде постављена на 45 милиона, како би пословали у складу са правилима. Довођењем Месија ту једва успостављену равнотежу би и те како пореметили.

"Јасно је да Челси и Манчестер сити имају финансијску моћ, али питање је да ли би пристали да једноставно купе Месија, а тек онда да брину за последице. Многи су мислили да УЕФА неће приступити финансијском фер-плеју превише ригорозно. Међутим, показали су спремност да оштро кажњавају оне који прекрше нова правила", подсетио је Вилсон.

Дакле, уз поштовање правила, Меси би могао само на Олд Трафорд или Бернабеу. Како то звучи?

Коментари / 0

Оставите коментар