Србија: "Сви смо ми Шарли"

У центру Београда вечерас је испред Француског културног центра одата пошта француским новинарима убијеним у терористичком нападу у Паризу.

Србија 08.01.2015 | 20:29
Србија: "Сви смо ми Шарли"

Скуп солидарности је организовало Независно удружење новинара Србије, а окупљени медијски посленици и грађани су симболичним паљењем свећа одали пошту јуче убијеним колегама из листа "Шарли ебдо".

Уз велики транспарент "Стоп убијању новинара" и натписима на француском, енглеском и српском језику "Сви смо ми Шарли" окупљени су испред Француског културног центра палили свеће.

Председник НУНС-а Вукашин Обрадовић је рекао да то удружење жели да овим скупом изрази саучешће породицама страдалих новинара у јучерашњем терористичком нападу."То није само пуцањ у наше колеге, то је пуцањ у демократију, у слободу изражавања, у наше право да обавештавамо грађане о свему што се дешава у свету", рекао је Обрадовић.

Он је, подсетивши да је у прошлој години убијено 118 новинара, истакао у изјави представницима медија да се мора зауставити насиље над новинарима.

"Покажимо да смо солидарни и нека ово буде последњи пут да су новинари страдали као последица нечијих идеолошких, верских или других побуда", рекао је Обрадовић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

нн

08.01.2015 22:08

Јесу Французи палили свијеце док су њихови пилоти без милост тукли Србију 1999 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

кратко памцење

08.01.2015 23:39

Заборавили сте бомбардовање РТС,па исти тај цасопис како србе описује...гади ми се ово увлацење западу висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јале

10.01.2015 09:40

Ја нисам Сарли - Бас ти Људи су нас бомбардовали без милости и подрзавали исламисте како у Босни тако и на Косову.

ОДГОВОРИТЕ