Srbija: "Svi smo mi Šarli"

U centru Beograda večeras je ispred Francuskog kulturnog centra odata pošta francuskim novinarima ubijenim u terorističkom napadu u Parizu.

Srbija 08.01.2015 | 20:29
Srbija: "Svi smo mi Šarli"

Skup solidarnosti je organizovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije, a okupljeni medijski poslenici i građani su simboličnim paljenjem sveća odali poštu juče ubijenim kolegama iz lista "Šarli ebdo".

Uz veliki transparent "Stop ubijanju novinara" i natpisima na francuskom, engleskom i srpskom jeziku "Svi smo mi Šarli" okupljeni su ispred Francuskog kulturnog centra palili sveće.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je rekao da to udruženje želi da ovim skupom izrazi saučešće porodicama stradalih novinara u jučerašnjem terorističkom napadu."To nije samo pucanj u naše kolege, to je pucanj u demokratiju, u slobodu izražavanja, u naše pravo da obaveštavamo građane o svemu što se dešava u svetu", rekao je Obradović.

On je, podsetivši da je u prošloj godini ubijeno 118 novinara, istakao u izjavi predstavnicima medija da se mora zaustaviti nasilje nad novinarima.

"Pokažimo da smo solidarni i neka ovo bude poslednji put da su novinari stradali kao posledica nečijih ideoloških, verskih ili drugih pobuda", rekao je Obradović.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nn

08.01.2015 22:08

Jesu Francuzi palili svijece dok su njihovi piloti bez milost tukli Srbiju 1999 god

ODGOVORITE
Name

kratko pamcenje

08.01.2015 23:39

Zaboravili ste bombardovanje RTS,pa isti taj casopis kako srbe opisuje...gadi mi se ovo uvlacenje zapadu vise.

ODGOVORITE
Name

Jale

10.01.2015 09:40

Ja nisam Sarli - Bas ti Ljudi su nas bombardovali bez milosti i podrzavali islamiste kako u Bosni tako i na Kosovu.

ODGOVORITE