"Дирнули смо у осиње гнијездо"

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да се његова канцеларија суочава с оркестрираном кампањом ратних злочинаца и националиста.

Србија 08.01.2015 | 17:51
"Дирнули смо у осиње гнијездо"

Вукчевић је у интервјуу за агенцију АП казао да се његова канцеларија суочава с оркестрираном кампањом ратних злочинаца и националиста, у којој су их неки званичници оптужили и за шпијунирање за потребе САД.

Вукчевић је за америчку агенцију рекао да су он, његов тим и њихове породице добијали пријетње смрћу и да им се у националистички настројеним медијима пријетило нападима, "што је коинцидирало са нашим радом на четири случаја".

"Дирнули смо у осиње гнездо", истакао је Вукчевић. Према наводима АП, двојица посланика владајуће коалиције поднијела су кривичну пријаву против Вукчевића због наводног откривања осјетљивих података амбасади САД у Београду.

Један од те двојице посланика је бивши новинар Милован Дрецун, који је недавно у Скупштини Србије изјавио да су се тужиоци састали са званичницима америчке амбасаде и са њима наводно разговарали о актуелним случајевима које води тужилаштво, наводи америчка агенција."Чије је то тужилаштво за ратне злочине, Републике Србије или америчко?", питао је тада Дрецун.

Те оптужбе против Тужилаштва су, како наводи АП, биле праћене новинским насловима попут "Вукчевић открива државне тајне Американцима" и чланцима у којима су провладини медији критиковали Вукчевића, као и његовог заменика Бруна Векарића.

Вукчевић је навео да иза пријетњи стоји "антихашки лоби" и додао: "Они имају сопствене новине." "У Србији је и даље јак отпор према суочавању са прошлошћу", рекао је српски тужилац, наводећи да су међу онима који се боје да ће бити оптужени и званичници безбједносних служби који су били активни током ратова у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову, у вријеме кад су, како наводи АП, српске снаге починиле злочине против несрба.

Посебно осјетљиво питање представља напредак у истрази отмице и убиства 19 несрба, које су у фебруару 1993. починиле паравојне јединице Срба из БиХ, изјавио је Вукчевић.

Почетком децембра је у Србији и Босни ухапшено 15 људи под сумњом да су учествовали у том бруталном злочину, подсјетила је америчка агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

с

08.01.2015 17:01

какве злоцине поцинисе павковиц и ојданиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

08.01.2015 17:04

Србијо јадна ли си кад тобом владају антисрби. Вукчевић и Векарић су активисти запада, и њихова дјелатност је искљуциво правно процесуирање Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

08.01.2015 17:21

Мислим да ћеш ти Бруно Векарићу један дан одговарати за то што сте радили све против Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зулу

08.01.2015 17:30

Вукчевић подноси извјештај о раду страним амбасадорима а ,изабрани, народни посланици му РАДЕ О ГЛАВИ! Шта би са српским жртвама. Осудиште генерале, полицајце а сада на ред дошли новинари и посланици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.01.2015 20:22

Ја мислим да после Тудјмана и Алије да ја Вукцевиц и устаса Векариц два нај веца србомрзца на овим присторима,мислим да Таци има висе симпатије према Србима него ова два антихтиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБИ

08.01.2015 20:44

На званицном сајту су се могле наци информације не о наведеном него о Дацицу. Не знам да ли их јос има али мозете погледати и сами. Сурадња, размјена информација и медјусобне посјете. Неко је несто цуо али не бас најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.01.2015 11:59

Ово ду класични џелати српског народа. И то су се осили што доказује да иза њих стоје убице српске дјеце, жена, стараца... зашто не изврше притисак да се казне они јадни Срби којима су вађени органи?! На крају ће и они бити криви! Не знам како им је ишло ликовно у школи али крајње им је вријеме да почну цртати карикаттуре.

ОДГОВОРИТЕ