Постигнут договор адвоката и Министарства правде

Договор је постигнут, саопштили су данас после састанка, стручни тимови Адвокатске коморе Србије (АКС) и Министарства правде, који су усаглашавали измене закона о јавном бележништву и сета пратећих закона.

Србија 08.01.2015 | 16:49
Постигнут договор адвоката и Министарства правде

Представник стручног тима адвоката Јасмина Милутиновић саопштила је да ће тај тим предложити органима АКС да донесу одлуку о престанку протеста и да адвокатура почне да ради.

Према њеним речима, најраније се може очекивати да адвокати почну да раде 18. јануара, после седнице АКС, уколико она одлучи да прихвати тај споразум и да се не чека да се закони усвоје у Скупштини.

На питање шта је са захтевима који су се односили на опорезивање адвоката и смену министра правде Николе Селаковића, Милутиновић је одговорила да то није било у мандату овог стручног тима, него је у надлежности АКС.

Помоћник министра правде Чедомир Бацковић рекао је да је постигнут компромис у интересу грађана и апеловао да адвокатура што пре почне да ради.

Према његовим речима, уколико АКС буде чекала да буду усвојени закони, они ће бити усвојени до краја јануара.

Адвокатура је обуставила рад 17. септембра прошле године тражећи измене Закона о јавном бележништву и пратећег сета закона, регулисање паушаалног опорезивања и смену министра правде.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар