Postignut dogovor advokata i Ministarstva pravde

Dogovor je postignut, saopštili su danas posle sastanka, stručni timovi Advokatske komore Srbije (AKS) i Ministarstva pravde, koji su usaglašavali izmene zakona o javnom beležništvu i seta pratećih zakona.

Srbija 08.01.2015 | 16:49
Postignut dogovor advokata i Ministarstva pravde

Predstavnik stručnog tima advokata Jasmina Milutinović saopštila je da će taj tim predložiti organima AKS da donesu odluku o prestanku protesta i da advokatura počne da radi.

Prema njenim rečima, najranije se može očekivati da advokati počnu da rade 18. januara, posle sednice AKS, ukoliko ona odluči da prihvati taj sporazum i da se ne čeka da se zakoni usvoje u Skupštini.

Na pitanje šta je sa zahtevima koji su se odnosili na oporezivanje advokata i smenu ministra pravde Nikole Selakovića, Milutinović je odgovorila da to nije bilo u mandatu ovog stručnog tima, nego je u nadležnosti AKS.

Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović rekao je da je postignut kompromis u interesu građana i apelovao da advokatura što pre počne da radi.

Prema njegovim rečima, ukoliko AKS bude čekala da budu usvojeni zakoni, oni će biti usvojeni do kraja januara.

Advokatura je obustavila rad 17. septembra prošle godine tražeći izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona, regulisanje paušaalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar