Некад беше Стеауа, а сад је ФКСБ!

Играчи ће играти у жутој опреми, а на грудима ће носити грб звезде са осам крака који симболизују енергију, земљу, воду, ватру, ваздух, дух, интелигенцију и его!

Фудбал 08.01.2015 | 21:00
Некад беше Стеауа, а сад је ФКСБ!

Стеауа је данас и званично изгубила индентитет пошто су челници овога клуба представили ново име, лого и боју дресова. Један од највећих клубова на Балкану, који је 25 пута био шампион Румуније и једном освојио Европу (1986), постао је ФКСБ (Фудбалски клуб Стеауа Букурешт)!

На грудима ће носити грб жуте звезда са осам крака и играће у жутој опреми. Краци, према мишљењу дизајнера, симболизују енергију, земљу, воду, ватру, ваздух, дух, интелигенцију и его.
„Било ме је срамота када сам гледао како играју у дресовима на којима нема препознатљиве црвене и плаве боје. Нормално је што су навијачи несрећни када их виде у тим жутим дресовима“, рекао је Емерик Јенеи (77), легендарни тренер који је 1986. године предводио клуб из Букурешта до трофеја шампиона Европе.

Спор између Војске и Стеауе, који се 16 година вукао по судовима, недавно је окончан тако што је Национални завод за интелектуалну својину пресудио у корист армије и наредио великану из Букурешта да врати грб, промени име, али и исплати новац зарађен од продаје сувенира са обележјима клуба.

Газди клуба Ђиђију Бекалију, који се налази у затвору због малверзација са некретнинама, сада ће дани иза решетака још теже пасти...

Коментари / 0

Оставите коментар