Nekad beše Steaua, a sad je FKSB!

Igrači će igrati u žutoj opremi, a na grudima će nositi grb zvezde sa osam kraka koji simbolizuju energiju, zemlju, vodu, vatru, vazduh, duh, inteligenciju i ego!

Fudbal 08.01.2015 | 21:00
Nekad beše Steaua, a sad je FKSB!

Steaua je danas i zvanično izgubila indentitet pošto su čelnici ovoga kluba predstavili novo ime, logo i boju dresova. Jedan od najvećih klubova na Balkanu, koji je 25 puta bio šampion Rumunije i jednom osvojio Evropu (1986), postao je FKSB (Fudbalski klub Steaua Bukurešt)!

Na grudima će nositi grb žute zvezda sa osam kraka i igraće u žutoj opremi. Kraci, prema mišljenju dizajnera, simbolizuju energiju, zemlju, vodu, vatru, vazduh, duh, inteligenciju i ego.
„Bilo me je sramota kada sam gledao kako igraju u dresovima na kojima nema prepoznatljive crvene i plave boje. Normalno je što su navijači nesrećni kada ih vide u tim žutim dresovima“, rekao je Emerik Jenei (77), legendarni trener koji je 1986. godine predvodio klub iz Bukurešta do trofeja šampiona Evrope.

Spor između Vojske i Steaue, koji se 16 godina vukao po sudovima, nedavno je okončan tako što je Nacionalni zavod za intelektualnu svojinu presudio u korist armije i naredio velikanu iz Bukurešta da vrati grb, promeni ime, ali i isplati novac zarađen od prodaje suvenira sa obeležjima kluba.

Gazdi kluba Điđiju Bekaliju, koji se nalazi u zatvoru zbog malverzacija sa nekretninama, sada će dani iza rešetaka još teže pasti...

Komentari / 0

Ostavite komentar