Положени вијенци поводом Дана Републике

Поводом 9.јануара, Дана и крсне славе Републике Српске, положени су вијенци и цвијеће на гробљу „Свети Пантелија", на Споменик палим борцима НОР-а, на спомен-костурницу на бањалучком Новом гробљу, те на Споменик 12-беба.

Република Српска 08.01.2015 | 15:35
Положени вијенци поводом Дана Републике

Вијенце и цвијеће су положили предсједник Републике Српске, Милорад Додик, предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић, те делегације Народне скупштине Републике Српске, Борачке организације Републике Српске, МУП-а и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Република Српска је синоним слободе за српски народ, али и добро мјесто за живот других, због чега се треба посветити њеном јачању у сваком сегмент, рекао је предсједник републике.

Обавеза је сваке власти одавање поште онима који су у изградњу Републике Српске уградили своје животе и дијелове својих тијела, каже премијерка.

Предсједавајући Предсједништва БиХ, Младен Иванић, нагласио је да је Република Српска пребродила све кључне политичке изазове и да је нико више не доводи у питање, али да сада треба на њеном економском јачању.

У Републици Српској се трага за укупно 1681 несталим и то је највећи проблем са којим се ове породице суочавају 23 године од формирања Републике Српске.

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске, изјавио је да је Република Српска настала као израз политичке воље српског народа у БиХ и да је од виталног интереса очување континуитета рада њених органа и институција.

За разлику од њега , потпредсједник Републике Српске, Рамиз Салкић, позива власти да одустану од обиљежавања 9. јануара - Дана Републике, уз тврдњу да тај празник код Бошњака изазива "нелагоду и гнушање".

Салкићев изјаву је осудила већина ентитетских званичника.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

нисмо сви будале

08.01.2015 14:38

Све лагано иде у смјеру што даљем од истрага. Осим ако то неко извана не прекине и коначно не наложи истраге и хапшења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.01.2015 14:51

Салканиц би да се не слави у Рс,мозда хоце да слави Светог Стефана у федерацији није ни то проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

08.01.2015 15:16

Кад би мој брат који је погинуо на Мартин Броду 95-е видио ко му полазе вијенце и ко су највеци срби данас поново би умро од муке. Како нас лопови превесласе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

васкрсија

08.01.2015 17:37

А гдје је Драган Човић?! Он бјеше заступа, бар је тако јуче речено, српске интересе... Како га нема да се поклони српским жртвама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли ико више нормалан у овој земљи да им каже доста је

08.01.2015 18:51

Врло компликоване, умне послове раде ови са мјесечном зарадом од 7 и више хиљада марака.

ОДГОВОРИТЕ