Položeni vijenci povodom Dana Republike

Povodom 9.januara, Dana i krsne slave Republike Srpske, položeni su vijenci i cvijeće na groblju „Sveti Pantelija", na Spomenik palim borcima NOR-a, na spomen-kosturnicu na banjalučkom Novom groblju, te na Spomenik 12-beba.

Republika Srpska 08.01.2015 | 15:35
Položeni vijenci povodom Dana Republike

Vijence i cvijeće su položili predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, te delegacije Narodne skupštine Republike Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske, MUP-a i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Republika Srpska je sinonim slobode za srpski narod, ali i dobro mjesto za život drugih, zbog čega se treba posvetiti njenom jačanju u svakom segment, rekao je predsjednik republike.

Obaveza je svake vlasti odavanje pošte onima koji su u izgradnju Republike Srpske ugradili svoje živote i dijelove svojih tijela, kaže premijerka.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, naglasio je da je Republika Srpska prebrodila sve ključne političke izazove i da je niko više ne dovodi u pitanje, ali da sada treba na njenom ekonomskom jačanju.

U Republici Srpskoj se traga za ukupno 1681 nestalim i to je najveći problem sa kojim se ove porodice suočavaju 23 godine od formiranja Republike Srpske.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, izjavio je da je Republika Srpska nastala kao izraz političke volje srpskog naroda u BiH i da je od vitalnog interesa očuvanje kontinuiteta rada njenih organa i institucija.

Za razliku od njega , potpredsjednik Republike Srpske, Ramiz Salkić, poziva vlasti da odustanu od obilježavanja 9. januara - Dana Republike, uz tvrdnju da taj praznik kod Bošnjaka izaziva "nelagodu i gnušanje".

Salkićev izjavu je osudila većina entitetskih zvaničnika.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

nismo svi budale

08.01.2015 14:38

Sve lagano ide u smjeru što daljem od istraga. Osim ako to neko izvana ne prekine i konačno ne naloži istrage i hapšenja.

ODGOVORITE
Name

Md

08.01.2015 14:51

Salkanic bi da se ne slavi u Rs,mozda hoce da slavi Svetog Stefana u federaciji nije ni to problem

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

08.01.2015 15:16

Kad bi moj brat koji je poginuo na Martin Brodu 95-e vidio ko mu polaze vijence i ko su najveci srbi danas ponovo bi umro od muke. Kako nas lopovi preveslase...

ODGOVORITE
Name

vaskrsija

08.01.2015 17:37

A gdje je Dragan Čović?! On bješe zastupa, bar je tako juče rečeno, srpske interese... Kako ga nema da se pokloni srpskim žrtvama?

ODGOVORITE
Name

Ima li iko više normalan u ovoj zemlji da im kaže dosta je

08.01.2015 18:51

Vrlo komplikovane, umne poslove rade ovi sa mjesečnom zaradom od 7 i više hiljada maraka.

ODGOVORITE