Ветерани више неће да трпе неправду

Ветерани Републике Српске данас су са скупа "Озренско мирбожење", организованог поводом све учесталијег хапшења српских ратних ветерана и застрашивања њихових породица, поручили да ће инсистирати на одржавању тематске сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 08.01.2015 | 14:39
Ветерани више неће да трпе неправду

Предсједник Удружења "Ветерани Српске" Душко Вукотић рекао је да демобилисани борци Војске Републике Српске више неће трпјети неправду која се чини њима и њиховим породицама, истичући да "Озренско мирбожење" представља почетак слања сигнала онима до којих ти сигнали требају стићи, а не ратни поклич".

"Наша света мисија је да удружимо борачке организације ради заштите наших интереса", рекао је Вукотић пред око 200 присутних на скупу испред порте манастира Озрен.

Он је нагласио да се хапшењима и застрашивањима неће стварати мир у БиХ и да коначно треба почети разликовати правду од неправде.

"Крајње је вријеме да схватимо да нам Запад сервира причу о томе како ће, наводно, суочење са злочином и хапшења донијети вјечити мир у БиХ. Свако треба да одговара за свој злочин и ми нисмо овдје да штитимо оне који су злочине починили, али злочинце треба хапсити редом којим су злочини почињени", навео је Вукотић и подсјетио да још нико није одговарао за прве ратне злочине у Сијековцу.

Ветерани ће инсистирати на одржавању тематске сједнице Народне скупштине Републике Српске гдје ће представници сва три народа изрећи поруке и ставове.

Скуп "Озренско мирбожење" организовало је Удружење "Ветерани Републике Српске", уз благослов Његовог преосвештенства владике зворничко-тузланског Хризостома.

Само у посљедња два мјесеца ухапшено је 55 бивших бораца Војске Републике Српске, док су истовремено предмети ратних злочина над Србима годинама похрањени у ладицама.

Од 350 пресуђених пред Судом БиХ, 230 је Срба, а од изречених 1.750 година затвора Срби су осуђени на 1.400 година.

За то вријеме без казне су остали злочини над Србима у Сарајеву, Подрињу, на Озрену, у централној Босни, а Сарајевом и Федерацијом БиХ слободно шетају осумњичени злочинци.

Окупљенима на "Озренском мирбожењу" обратили су се и представници СНСД-а, СДС-а и ПДП-а.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ццц

08.01.2015 13:48

Свидја ми се задња реченица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

напред

08.01.2015 14:06

Морају се хапсити сви који су направили злоцин,без разлике ко су.Овако хапсење нема никакве правде и неце дати никада помирење само мрзњу и цекање неко ново клање.Ово сад сто се хапсе Срби,није наредио нико из Сарајева,него говнарска власт у Бањалуци,која хоце да п[оказе да СИПА која је под њиховом контролом тобозе ради.Али не лези вразе,јос само мало па це поцети и њима на врата,КУЦ, КУЦ.Које ?СИПИЦА.Отвори,или разваљујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

08.01.2015 14:53

Кад ће та сипа почети куцати на врата најодговорнијх за организовану пљачку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови град

08.01.2015 16:20

Ветерани за хапсење срба питајте додика сам је изјавијо прије 4 године хапсите злоцинце а нас оставите на миру а ста то знаци питајте народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

08.01.2015 16:22

Додик изгледа купио и Ветеране.Бозе докле смо досли..каква злоупотреба и подилазење ради лицних интереса!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

08.01.2015 16:24

Питање за Вукотица: Ко задњих 9 година влада на нивоу БИХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

08.01.2015 16:42

Изгледа било ПАКЕТА од ДОБРОТВОРА за нову годину и Бозиц.. Борци нам изгледа СИТИ ових дана.. Али питајте се КАКО је могуце преко НОЦИ хапсити толико Срба... Одговор је НИЈЕ ОНО СТО МИСЛИТЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

08.01.2015 18:04

гласајте за дезертера!!!!!!!!!!Па тарзите борацка права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА

08.01.2015 18:13

Исто сам био припадник од неке војске у протеклом рату,и не бојим се да ме СИПА ухапси када сам и знам на 100процент да нисам злочинац, него био обичан војник и немам чега да се плашим,не разумије чему бламажа оволика,докажеш да си невин и крај приче,а да знам из реда свог народа да је неко злочин починио у рату,лично би га пријавио без страха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

08.01.2015 18:56

ВУКОТИЋУ ДОДИКОВА ПОДГУЗНА МУВО,,,ШТА ЈЕ ДОДИК И ВЛАСТ УРАДИЛИ НА ПРОНАЛАЖЕЊУ ДОКАЗА ЗА СВЕ УХАПШЕНЕ ДА НИСУ КРИВИ,,НИШТА,, ДРУГО КОЛИКО ЈЕ ИЗДВОЈЕНО ПАРА ЗА ЗАШТИТУ ТИХ ЉУДИ ,А КОЛИКО СУ ИЗДВОИЛИ ХРВАТИ И БОШЊАЦИ,ЗА СВОЈЕ БОРЦЕ,ДОДИК НАС ЈЕ ИЗДО И САДА ОКРЕЋЕ ТАКВЕ ПРОТИВ НАРОДА И БОРАЦА,НИСИ ТИ ВУКОТИЋУ НИКИ БОРАЦ ТИ СИ ФУКАРА ДОДИКОВА ,ВРЛО БРЗО ЋЕМО ТЕ ОТЈЕРАТИ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

08.01.2015 19:31

Неко други је некада противно вољи већине Срба у тадашњој БиХ,одлучио да први март буде државни празник.Мене лично тај датум подсјети на брутално убиство полицајца Србина у станици милиције Ново Сарајево, и на терор паравојних формација зелених беретки и патриотске лиге.Је ли неко данас, двадесет и више година пита Србе свиђа ли се њима први март,а он се и даље слави.Ко тај дан осјећа као празник нека га слави. Према томе,Салкићу ако ти не доживљаваш 9. Јануар као празник нико од тебе не тражи супротно.Остани код своје куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Добој

08.01.2015 19:51

Читајући коментаре могу само рећи не треба нама већи непријатељ од Срба самих. Сваког дана сам све више убијеђен да смо стварно смрадови а није ни чудо јер све што је било честитих Срба изгинуше на Косову Пољу и ми смо настали од оних који издадоше Лазара. Знам ја на ј.. ти нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

08.01.2015 20:23

Кад је мој отац тразио пензију из Федерације морао је донијети потврду из Бања Луке да није био у Војсци. И није био. Нису му вјеровали. Лов се наставио до његовог скоро просијацког стапа. Ја схватам ста раде ветерани. Не схватам вас који забијате главе у смрад с надом да це све проци без вас на некој сецији за оптузене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

08.01.2015 21:18

Јадни смо ти када су им се обратили представници СНСД,ПДП,а и СДС,тамо је сад највисе лопова.Гдје су команданти бригада,командири,хероји рата,одликовани борци,мајке палих бораца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.01.2015 21:24

Стварно не знам шта је проблем у томе, јер које крив нека и одговара. А нисмо сви криви и не желимо сад колективну кривицу. Али треба свим народима исто право да вреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачај прекајски

09.01.2015 07:31

Ето, сад кад је Д.Човић званично овлаштен за бригу о Србима у Предсједништву и заједничким органима, могао би он да ту нешто учини. Можда има више уплива од ових 'наших', боље ће га слушати и послушати. Само ако он хоће да се ту мијеша, његови би му могли замјерити. Али, морао би нешто 'подузети', ипак је званично овлаштен..

ОДГОВОРИТЕ