Veterani više neće da trpe nepravdu

Veterani Republike Srpske danas su sa skupa "Ozrensko mirboženje", organizovanog povodom sve učestalijeg hapšenja srpskih ratnih veterana i zastrašivanja njihovih porodica, poručili da će insistirati na održavanju tematske sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 08.01.2015 | 14:39
Veterani više neće da trpe nepravdu

Predsjednik Udruženja "Veterani Srpske" Duško Vukotić rekao je da demobilisani borci Vojske Republike Srpske više neće trpjeti nepravdu koja se čini njima i njihovim porodicama, ističući da "Ozrensko mirboženje" predstavlja početak slanja signala onima do kojih ti signali trebaju stići, a ne ratni poklič".

"Naša sveta misija je da udružimo boračke organizacije radi zaštite naših interesa", rekao je Vukotić pred oko 200 prisutnih na skupu ispred porte manastira Ozren.

On je naglasio da se hapšenjima i zastrašivanjima neće stvarati mir u BiH i da konačno treba početi razlikovati pravdu od nepravde.

"Krajnje je vrijeme da shvatimo da nam Zapad servira priču o tome kako će, navodno, suočenje sa zločinom i hapšenja donijeti vječiti mir u BiH. Svako treba da odgovara za svoj zločin i mi nismo ovdje da štitimo one koji su zločine počinili, ali zločince treba hapsiti redom kojim su zločini počinjeni", naveo je Vukotić i podsjetio da još niko nije odgovarao za prve ratne zločine u Sijekovcu.

Veterani će insistirati na održavanju tematske sjednice Narodne skupštine Republike Srpske gdje će predstavnici sva tri naroda izreći poruke i stavove.

Skup "Ozrensko mirboženje" organizovalo je Udruženje "Veterani Republike Srpske", uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma.

Samo u posljednja dva mjeseca uhapšeno je 55 bivših boraca Vojske Republike Srpske, dok su istovremeno predmeti ratnih zločina nad Srbima godinama pohranjeni u ladicama.

Od 350 presuđenih pred Sudom BiH, 230 je Srba, a od izrečenih 1.750 godina zatvora Srbi su osuđeni na 1.400 godina.

Za to vrijeme bez kazne su ostali zločini nad Srbima u Sarajevu, Podrinju, na Ozrenu, u centralnoj Bosni, a Sarajevom i Federacijom BiH slobodno šetaju osumnjičeni zločinci.

Okupljenima na "Ozrenskom mirboženju" obratili su se i predstavnici SNSD-a, SDS-a i PDP-a.

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

ccc

08.01.2015 13:48

Svidja mi se zadnja rečenica.

ODGOVORITE
Name

napred

08.01.2015 14:06

Moraju se hapsiti svi koji su napravili zlocin,bez razlike ko su.Ovako hapsenje nema nikakve pravde i nece dati nikada pomirenje samo mrznju i cekanje neko novo klanje.Ovo sad sto se hapse Srbi,nije naredio niko iz Sarajeva,nego govnarska vlast u Banjaluci,koja hoce da p[okaze da SIPA koja je pod njihovom kontrolom toboze radi.Ali ne lezi vraze,jos samo malo pa ce poceti i njima na vrata,KUC, KUC.Koje ?SIPICA.Otvori,ili razvaljujemo.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

08.01.2015 14:53

Kad će ta sipa početi kucati na vrata najodgovornijh za organizovanu pljačku?

ODGOVORITE
Name

novi grad

08.01.2015 16:20

Veterani za hapsenje srba pitajte dodika sam je izjavijo prije 4 godine hapsite zlocince a nas ostavite na miru a sta to znaci pitajte naroda

ODGOVORITE
Name

Milos

08.01.2015 16:22

Dodik izgleda kupio i Veterane.Boze dokle smo dosli..kakva zloupotreba i podilazenje radi licnih interesa!?

ODGOVORITE
Name

Ljubisa

08.01.2015 16:24

Pitanje za Vukotica: Ko zadnjih 9 godina vlada na nivou BIH?

ODGOVORITE
Name

Logika...

08.01.2015 16:42

Izgleda bilo PAKETA od DOBROTVORA za novu godinu i Bozic.. Borci nam izgleda SITI ovih dana.. Ali pitajte se KAKO je moguce preko NOCI hapsiti toliko Srba... Odgovor je NIJE ONO STO MISLITE..

ODGOVORITE
Name

borac rs

08.01.2015 18:04

glasajte za dezertera!!!!!!!!!!Pa tarzite boracka prava.

ODGOVORITE
Name

BAJA

08.01.2015 18:13

Isto sam bio pripadnik od neke vojske u proteklom ratu,i ne bojim se da me SIPA uhapsi kada sam i znam na 100procent da nisam zločinac, nego bio običan vojnik i nemam čega da se plašim,ne razumije čemu blamaža ovolika,dokažeš da si nevin i kraj priče,a da znam iz reda svog naroda da je neko zločin počinio u ratu,lično bi ga prijavio bez straha.

ODGOVORITE
Name

ogi prijedor

08.01.2015 18:56

VUKOTIĆU DODIKOVA PODGUZNA MUVO,,,ŠTA JE DODIK I VLAST URADILI NA PRONALAŽENJU DOKAZA ZA SVE UHAPŠENE DA NISU KRIVI,,NIŠTA,, DRUGO KOLIKO JE IZDVOJENO PARA ZA ZAŠTITU TIH LJUDI ,A KOLIKO SU IZDVOILI HRVATI I BOŠNJACI,ZA SVOJE BORCE,DODIK NAS JE IZDO I SADA OKREĆE TAKVE PROTIV NARODA I BORACA,NISI TI VUKOTIĆU NIKI BORAC TI SI FUKARA DODIKOVA ,VRLO BRZO ĆEMO TE OTJERATI,

ODGOVORITE
Name

Лија

08.01.2015 19:31

Неко други је некада противно вољи већине Срба у тадашњој БиХ,одлучио да први март буде државни празник.Мене лично тај датум подсјети на брутално убиство полицајца Србина у станици милиције Ново Сарајево, и на терор паравојних формација зелених беретки и патриотске лиге.Је ли неко данас, двадесет и више година пита Србе свиђа ли се њима први март,а он се и даље слави.Ко тај дан осјећа као празник нека га слави. Према томе,Салкићу ако ти не доживљаваш 9. Јануар као празник нико од тебе не тражи супротно.Остани код своје куће.

ODGOVORITE
Name

Ветеран Добој

08.01.2015 19:51

Читајући коментаре могу само рећи не треба нама већи непријатељ од Срба самих. Сваког дана сам све више убијеђен да смо стварно смрадови а није ни чудо јер све што је било честитих Срба изгинуше на Косову Пољу и ми смо настали од оних који издадоше Лазара. Знам ја на ј.. ти нас!

ODGOVORITE
Name

Baja

08.01.2015 20:23

Kad je moj otac trazio penziju iz Federacije morao je donijeti potvrdu iz Banja Luke da nije bio u Vojsci. I nije bio. Nisu mu vjerovali. Lov se nastavio do njegovog skoro prosijackog stapa. Ja shvatam sta rade veterani. Ne shvatam vas koji zabijate glave u smrad s nadom da ce sve proci bez vas na nekoj seciji za optuzene

ODGOVORITE
Name

Dejo Gradiska

08.01.2015 21:18

Jadni smo ti kada su im se obratili predstavnici SNSD,PDP,a i SDS,tamo je sad najvise lopova.Gdje su komandanti brigada,komandiri,heroji rata,odlikovani borci,majke palih boraca...

ODGOVORITE
Name

Milan

08.01.2015 21:24

Stvarno ne znam šta je problem u tome, jer koje kriv neka i odgovara. A nismo svi krivi i ne želimo sad kolektivnu krivicu. Ali treba svim narodima isto pravo da vredi.

ODGOVORITE
Name

Mračaj prekajski

09.01.2015 07:31

Eto, sad kad je D.Čović zvanično ovlašten za brigu o Srbima u Predsjedništvu i zajedničkim organima, mogao bi on da tu nešto učini. Možda ima više upliva od ovih 'naših', bolje će ga slušati i poslušati. Samo ako on hoće da se tu miješa, njegovi bi mu mogli zamjeriti. Ali, morao bi nešto 'poduzeti', ipak je zvanično ovlašten..

ODGOVORITE