Терза: Звездина дјеца да играју још више!

Незавидна финансијска ситуација је нит која се провлачи кроз читаво излагање генералног директора црвено-белих...

Фудбал 08.01.2015 | 16:00
Терза: Звездина дјеца да играју још више!

Црвена звезда почела је припреме за пролећни део сезоне, на снегом окованој "Маракани", са неколико нових фудбалера и у ишчекивању још неколико појачања.

Да би Луковић, Анђелковић, Паркер и остали, конкурисали за тим који ће се 21. фебруара у Нишу супротставити Радничком, клуб ће прво морати да реши дугове који стижу на наплату током јануара и фебруара.

Реч је о цифри од око 800.000 евра.

"Тешка су времена. Имамо велики дуг, али верујемо да ћемо успети да решимо проблеме и региструјемо нове играче", рекао је генерални директор Звездан Терзић.

Упитан како управа мисли да пронађе тај новац, констатовао је да ништа није извесно.

"Можда нећемо наћи ни динар, а можда успемо све. Можда сви повериоци пристану да пролонгирају исплату дуга".

Звезда, уз то, до 31. марта мора да реши проблем са УЕФА лиценцом, како не би поново изостала из евротакмичења, без обзира на пласман у домаћем првенству. Та обавеза износи за српске прилике фантастичних 11,8 милиона евра.

Са таквим оптерећењем, црвено-бели током зимске паузе нису имали пуно избора на тржишту. Морали су да купују јефтино, читај: да позајмљују, или доводе слободне играче.

"Драго ми је што смо већ завршили већи део прелазног рока. Морају сви да буду свесни да више не можемо да доводимо играче са високим обештећењима и који су изузетног квалитета. Морамо да снизимо критерујуме", навео је Терзић.

Најатрактивније појачање за сада је Џошуа Паркер, Енглез са пасошем Антигве и Барбуде.

"У овом тренутку је Паркер најбоље што Звезда може да доведе. То, ипак, не значи да је лош. Од Елзнера и Заховића сам чуо да ваља, а и прошао је школу Квинс Парк Ренџерса... Ипак, играње у Звезди тражи способност да се носи притисак, није исто играти за Звезду и за Домжале", осврнуо се Терзић на словеначког прволигаша, одакле је Паркер доведен.

Терзић је од доласка на "Маракану" пропагирао форсирање младих играча, а на пролеће би они требало да добију још већи простор да се искажу него јесенас, када су многи уписали своје прве минуте у Суперлиги.
"Увек сам говорио да треба направити баланс између младих и искусних играча. Политика клуба је и даље да се форсирају Звездина деца, а старији играчи су ту да им помогну. Рајковић, Грујић, Јовановић, Ристић и Јовић су будућност српског фудбала и верујем да ће на пролеће играти и више него до сада".

На списку потенцијалних појачања налазе се нападачи Салами (Нигерија) и Орландић (Зета).

"Видећемо прво шта ће бити са Саламијем. Он долази на позајмицу, а до 15. маја можемо да се изјаснимо, да ли га желимо за 250.000 долара".

"Нећемо да гомиламо играче у нападу како не бисмо 'угушили' Луку Јовића. Не би требало наравно стављати сав терет на њега, али нам и не треба превелика конкуренција".

Терзић је рекао да за Александра Ковачевића тренутно постоји "усмена понуда Ајнтрахта", али да би Звезда могла да профитира и његовим останком.

Према речима тренера Ненада Лалатовића, Дарко Лазовић пре би могао да одигра и наредну полусезону у Звезди, него да оде у иностранство...

"У току су преговори са њим. Покушаћемо да пронађемо најбоље решење за обе стране", дипломатски је прокоментарисао Звездан Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар