Terza: Zvezdina djeca da igraju još više!

Nezavidna finansijska situacija je nit koja se provlači kroz čitavo izlaganje generalnog direktora crveno-belih...

Fudbal 08.01.2015 | 16:00
Terza: Zvezdina djeca da igraju još više!

Crvena zvezda počela je pripreme za prolećni deo sezone, na snegom okovanoj "Marakani", sa nekoliko novih fudbalera i u iščekivanju još nekoliko pojačanja.

Da bi Luković, Anđelković, Parker i ostali, konkurisali za tim koji će se 21. februara u Nišu suprotstaviti Radničkom, klub će prvo morati da reši dugove koji stižu na naplatu tokom januara i februara.

Reč je o cifri od oko 800.000 evra.

"Teška su vremena. Imamo veliki dug, ali verujemo da ćemo uspeti da rešimo probleme i registrujemo nove igrače", rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Upitan kako uprava misli da pronađe taj novac, konstatovao je da ništa nije izvesno.

"Možda nećemo naći ni dinar, a možda uspemo sve. Možda svi poverioci pristanu da prolongiraju isplatu duga".

Zvezda, uz to, do 31. marta mora da reši problem sa UEFA licencom, kako ne bi ponovo izostala iz evrotakmičenja, bez obzira na plasman u domaćem prvenstvu. Ta obaveza iznosi za srpske prilike fantastičnih 11,8 miliona evra.

Sa takvim opterećenjem, crveno-beli tokom zimske pauze nisu imali puno izbora na tržištu. Morali su da kupuju jeftino, čitaj: da pozajmljuju, ili dovode slobodne igrače.

"Drago mi je što smo već završili veći deo prelaznog roka. Moraju svi da budu svesni da više ne možemo da dovodimo igrače sa visokim obeštećenjima i koji su izuzetnog kvaliteta. Moramo da snizimo kriterujume", naveo je Terzić.

Najatraktivnije pojačanje za sada je Džošua Parker, Englez sa pasošem Antigve i Barbude.

"U ovom trenutku je Parker najbolje što Zvezda može da dovede. To, ipak, ne znači da je loš. Od Elznera i Zahovića sam čuo da valja, a i prošao je školu Kvins Park Rendžersa... Ipak, igranje u Zvezdi traži sposobnost da se nosi pritisak, nije isto igrati za Zvezdu i za Domžale", osvrnuo se Terzić na slovenačkog prvoligaša, odakle je Parker doveden.

Terzić je od dolaska na "Marakanu" propagirao forsiranje mladih igrača, a na proleće bi oni trebalo da dobiju još veći prostor da se iskažu nego jesenas, kada su mnogi upisali svoje prve minute u Superligi.
"Uvek sam govorio da treba napraviti balans između mladih i iskusnih igrača. Politika kluba je i dalje da se forsiraju Zvezdina deca, a stariji igrači su tu da im pomognu. Rajković, Grujić, Jovanović, Ristić i Jović su budućnost srpskog fudbala i verujem da će na proleće igrati i više nego do sada".

Na spisku potencijalnih pojačanja nalaze se napadači Salami (Nigerija) i Orlandić (Zeta).

"Videćemo prvo šta će biti sa Salamijem. On dolazi na pozajmicu, a do 15. maja možemo da se izjasnimo, da li ga želimo za 250.000 dolara".

"Nećemo da gomilamo igrače u napadu kako ne bismo 'ugušili' Luku Jovića. Ne bi trebalo naravno stavljati sav teret na njega, ali nam i ne treba prevelika konkurencija".

Terzić je rekao da za Aleksandra Kovačevića trenutno postoji "usmena ponuda Ajntrahta", ali da bi Zvezda mogla da profitira i njegovim ostankom.

Prema rečima trenera Nenada Lalatovića, Darko Lazović pre bi mogao da odigra i narednu polusezonu u Zvezdi, nego da ode u inostranstvo...

"U toku su pregovori sa njim. Pokušaćemo da pronađemo najbolje rešenje za obe strane", diplomatski je prokomentarisao Zvezdan Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar