Барса прекида све односе са ФИФА-ом!

Због забране довођења појачања у наредна два прелазна рока, фудбалски клуб Барселона званично је одлучио да прекине односе са светском кућом фудбала, ФИФА.

Фудбал 08.01.2015 | 14:40
Барса прекида све односе са ФИФА-ом!

Ово је саопштио Барсин председник Ђосеп Марија Бертомеу, који је истакао да ће се "односи са ФИФА наставити тек када казна прође".

Подсетимо, овај шпански клуб неће моћи да доводи играче до 2016. године, пошто је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у децембру и дефинитивно одбацио њену жалбу на раније изречену казну ФИФА.

Барселона је кажњена у августу ове године зато што је потписивала уговоре с малолетним фудбалерима из иностранства, због чега је кажњена поменутом забраном трансфера у два прелазна рока, укором и казном од 450.000 швајцарских франака.

Иако је на такву одлуку упућена жалба ЦАС-у, као највишој судској инстанци, овај суд је после већања саопштио да није пронашао разлоге за укидање пресуде, јер "клуб јесте прекршио правила", тако да је изречена казна ступила на снагу.

Ипак, у међувремену, Барса је искористила летњи прелазни рок да се прилично појача, и то док је трајао читав овај процес око жалбе. Наиме, летос су на Ноу Камп доведени голмани Марк-Андре те Штеген (из Борусије Менхенгладбах, за 12 милиона евра) и Клаудио Браво (Реал Сосиједад, 12 милиона), те Иван Рактић (Севиља, 18 милиона), Жереми Матју (Валенсија, 20 милиона), Томас Фермален (Арсенал, 18 милиона), Даглас (Сао Пауло, 4 милиона) и, као највеће појачање, Луис Суарез (Ливерпул, 81,25 милиона евра).

Жалба швајцарском федералном суду, као последњи корак који је Барси остао после одлуке ЦАС-а, није одложила и њену одлуку да прекине све односе са ФИФА, а шпански медији очекују да у наредним данима Бертомеу и лично пошаље "оштро писмо" председнику ФИФА Сепу Блатеру због става светске куће фудбала у овом случају.

Уз то, Бартомеу је најавио да Барселона неће послати свог представника на гала свечаност ФИФА поводом доделе Златне лопте, иако је њен играч Лионел Меси, уз голмана Бајерна Мануела Нојера и Реаловог Кристијана Роналда, један од тројице кандидата за престижну награду.

Коментари / 0

Оставите коментар