Barsa prekida sve odnose sa FIFA-om!

Zbog zabrane dovođenja pojačanja u naredna dva prelazna roka, fudbalski klub Barselona zvanično je odlučio da prekine odnose sa svetskom kućom fudbala, FIFA.

Fudbal 08.01.2015 | 14:40
Barsa prekida sve odnose sa FIFA-om!

Ovo je saopštio Barsin predsednik Đosep Marija Bertomeu, koji je istakao da će se "odnosi sa FIFA nastaviti tek kada kazna prođe".

Podsetimo, ovaj španski klub neće moći da dovodi igrače do 2016. godine, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u decembru i definitivno odbacio njenu žalbu na ranije izrečenu kaznu FIFA.

Barselona je kažnjena u avgustu ove godine zato što je potpisivala ugovore s maloletnim fudbalerima iz inostranstva, zbog čega je kažnjena pomenutom zabranom transfera u dva prelazna roka, ukorom i kaznom od 450.000 švajcarskih franaka.

Iako je na takvu odluku upućena žalba CAS-u, kao najvišoj sudskoj instanci, ovaj sud je posle većanja saopštio da nije pronašao razloge za ukidanje presude, jer "klub jeste prekršio pravila", tako da je izrečena kazna stupila na snagu.

Ipak, u međuvremenu, Barsa je iskoristila letnji prelazni rok da se prilično pojača, i to dok je trajao čitav ovaj proces oko žalbe. Naime, letos su na Nou Kamp dovedeni golmani Mark-Andre te Štegen (iz Borusije Menhengladbah, za 12 miliona evra) i Klaudio Bravo (Real Sosijedad, 12 miliona), te Ivan Raktić (Sevilja, 18 miliona), Žeremi Matju (Valensija, 20 miliona), Tomas Fermalen (Arsenal, 18 miliona), Daglas (Sao Paulo, 4 miliona) i, kao najveće pojačanje, Luis Suarez (Liverpul, 81,25 miliona evra).

Žalba švajcarskom federalnom sudu, kao poslednji korak koji je Barsi ostao posle odluke CAS-a, nije odložila i njenu odluku da prekine sve odnose sa FIFA, a španski mediji očekuju da u narednim danima Bertomeu i lično pošalje "oštro pismo" predsedniku FIFA Sepu Blateru zbog stava svetske kuće fudbala u ovom slučaju.

Uz to, Bartomeu je najavio da Barselona neće poslati svog predstavnika na gala svečanost FIFA povodom dodele Zlatne lopte, iako je njen igrač Lionel Mesi, uz golmana Bajerna Manuela Nojera i Realovog Kristijana Ronalda, jedan od trojice kandidata za prestižnu nagradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar