ЕЛ: Може ли Звезда до побједе над прваком Европе?!

Црвена звезда Телеком овог четврта од 20.05 у Тел Авиву гостује актуелном шампиону Европе, Макабију, а тај дуел другог кола Топ 16 фазе можда донесе и сензацију.

Кошарка 08.01.2015 | 14:20
ЕЛ: Може ли Звезда до побједе над прваком Европе?!

Макаби јесте првак, али није то тај тим који је прошле сезоне освојио Евролигу. Можда се није много тога променило у играчком кадру, али и те како се осећа одлазак тренера Дејвида Блата, који је сада тренер Леброну Џејмсу у Кливленду. Они су у првом колу поражени од Панатинаикоса у Атини, док је Звезда очекивано положила оружије пред Реалом, иако се добро држала до краја треће четвртине.

Наравно, свима је у сећању и чувена застава којом су навијачи „поноса Израела“ дочекали Црвену звезду на којој је писало „Ми смо Макаби, а ко сте ви?“ уз још једну реч која није баш погодна за овакве текстове. Јасно је, да ако гости желе међу осам најбољих, мора да скине скалп неком од великана, а ма колико то звучало невероватно - најреалније је да то буду Макаби или Панатинаикос.

Тим Дејана Радоњића већ је много урадио у овој сезони. Сам пласман у Топ 16 је велики успех, а уписали су се и у историју АБА лиге по броју узастопних победа на почетку сезоне, с тим да то писање историје и даље траје. Са те стране, црвено-бели могу потпуно опуштено да уђу у овај меч, мада... гледајући их у овој сезони, сигурно је да у Израел нису стигли само да би се били актер новог тријумфа браниоца трона.

Коментари / 0

Оставите коментар